Disponibilizaţii Direcţiei Agricole, neinteresaţi de noi locuri muncă

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj a încercat să adopte strategia fostei Direcţii de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu şi să înfiinţeze o firmă care să preia personalul disponibilizat. Deşi s-a găsit un spaţiu pentru noua societate, planul nu a dat roade deoarece foştii salariaţi ai DADR preferă şomajul sau concediul medical.

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj a încercat să ofere noi locuri de muncă personalului disponibilizat prin înfiinţarea unei firme care să se ocupe cu comercializarea de seminţe puse la dispoziţie de Unitatea Fitosanitară. Pentru ca noua firmă să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii adecvate a fost preluat un spaţiu de la Consiliul Judeţean. Cu toate acestea, foştii salariaţi preferă şomajul sau concediul medical. “Pentru a mai da o şansă celor disponibilizaţi am luat în calcul varianta înfiinţării unei societăţi comerciale ce trebuia să se ocupe cu vânzarea produselor fitosanitare. În acest sens, am reuşim să preluăm un spaţiu, printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean din luna octombrie. Este vorba despre o magazie de substanţe fitosanitare situată în cartierul Iezureni, Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Aici sămânţa putea fi depozitată şi păstrată în condiţii adecvate. După ce am făcut aceste demersuri, persoanele disponibilizate nu s-au mai arătat a fi interesate de locuri de muncă”, a declarat Aurel Tomescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj.

În concediu medical de peste două luni

Începând cu data de 1 septembrie, peste 20 de angajaţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj au intrat în perioada de preaviz, de 30 de zile. Unii dintre aceştia au picat la examenul organizat de către minister, iar alţii nu au candidat deloc. Cu puţin timp înainte de expirarea acestei perioade, mai mult de jumătate dintre persoanele disponibilizate au intrat în concedii medicale. “În momentul de faţă, un număr de 11 salariaţi sunt în concediu medical, iar 13 persoane sunt în şomaj. Dintre cei aflaţi în concediu, doar 3-4 salariaţi sunt bolnavi cu adevărat. Întrucât concediile medicale pot dura până la 90 de zile, problemele legate de contractele de muncă vor fi rezolvate abia spre sfârşitul lunii viitoare”, a mai precizat Aurel Tomescu. 

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: