Dispută pe indemnizaţia de consilier a Emiliei Horhoianu

Decizia favorabilă dată de instanţă în cazul Emiliei Horhoianu dă naştere unor dispute între PNL, Consiliul Local Târgu Jiu şi Instituţia Prefectului. În timp ce liberalii cer ca Horhoianu să primească despăgubiri pentru perioada în care a fost suspendată din funcţia de consilier, autorităţile locale spun că Instituţia Prefectului ar trebui să plătească indemnizaţia de şedinţă. La rândul lor, reprezentanţii Instituţiei Prefectului aruncă vina pe partidele din fostul USL.

Emilia Horhoianu va participa la şedinţa Consiliul Local Târgu Jiu din această lună, după ce instanţa a decis că trebuie repusă în drepturi. Liberalii vor ca aceasta să-şi primească indemnizaţia de consilier pentru perioada în care a fost suspendată din funcţie. „În cazul colegei noastre Prefectura a făcut exces de zel, iar acum ea trebuie să-şi primească banii pentru perioada în care a fost suspendată”, a declarat consilierul Eduard Berca.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu cred că Instituţia Prefectului trebuie să plătească indemnizaţia Emiliei Horhoianu. „În condiţiile în care instanţa i-a dat câştig de cauză, Emilia Horhoianu poate să solicite contravaloarea indemnizaţiei de 500 de lei/şedinţă. Am înţeles că ar fi făcut o cerere la Judecătorie în acest sens. Banii trebuie plătiţi de vinovaţi, nu de Consiliul Local Târgu Jiu. Noi am pus-o în funcţie, Prefectura a suspendat-o. Cei care au semnat actele sunt vinovaţi şi n-au decât să plătească”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Cel ce a semnat documentele prin care Primăria Târgu Jiu a fost dată în judecată este Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor. „Vinovăţia nu ne aparţine nouă, ci în egală măsură partidelor din USL care nu au semnat la timp documentele. Consiliul Local Târgu Jiu a purces la demersurile necesare pentru obţinerea semnăturilor de la preşedinţii Dian Popescu, Marius Borcan şi Florin Cârciumaru după ce noi am deschis acţiunea în instanţă. Aşteptăm să vedem motivaţia instanţei şi apoi vom decide dacă vom face recurs. Presupunând că instanţa va decide că vina ne aparţine, evident că vom face recurs”, a declarat Liviu Diaconescu.        

SUSŢINERE

Dian Popescu îl contrazice pe Liviu Diaconescu. „Emilia Horhoianu este îndreptăţită să-şi ceară drepturile. Prefectura sau Consiliul Local trebuie să-i plătească indemnizaţia, nicidecum partidele din USL. Toate documentele au fost semnate şi întocmite corect”, a declarat Dian Popescu.      

SUSPENDARE

Liberala Emilia Horhoianu şi social-democratul Mihai Gherghe au fost suspendaţi din Consiliul Local Târgu Jiu în luna ianuarie după ce Instituţia Prefectului a dat în judecată Primăria Târgu Jiu. La sfârşitul anului trecut Prefectura Gorj a decis că cei doi aleşi trebuie revocaţi, însă Consiliul Local a respins solicitarea reprezentanţilor Guvernului în teritoriu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: