Proiectele cu care vine Călinoiu în faţa alegătorilor

Ion Călinoiu, candidat independent la Camera Deputaţilor, a susţinut miercuri ultima conferinţă din presă din această campanie electorală. Fostul şef al judeţului şi-a prezentat cele 10 proiecte cu care vine în faţa alegătorilor. Este vorba despre proiecte pentru sănătate, învăţământ, agricultură, turism, asistenţă socială, infrastructură, mediul de afaceri şi nu în ultimul rând pentru mixul energetic. Călinoiu a vorbit şi despre relaţia sa cu PSD şi cu primarii gorjeni.
Proiectul pentru sănătate, iniţiat de Ion Călinoiu se referă la dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti, la statutul medicului şi la facilităţi speciale pentru medicii stagiari şi restul personalului medical. Proiectul „Incubatoare de Start-upuri pentru fiecare localitate din Gorj” vizează creşterea autonomiei financiare a comunităţilor locale şi stoparea emigraţiei în rândul tinerilor, creşterea absorbţiei de fonduri europene şi locuri de muncă. Prin proiectul „Agricultura- potenţial maxim- măsuri radicale” Călinoiu vrea să stopeze vânzarea României la metru pătrat, către străini, şi să ofere protecţie pentru agricultori. În proiectul „Învăţământ- Prioritate”, Călinoiu prevede facilităţi speciale pentru profesorii stagiari. În proiectul „Infrastructura- obiectiv strategic” vorbeşte despre Drumul expres Calafat-Craiova-Filiaşi-Târgu-Jiu-Petroşani şi despre calea ferată Bucureşti-Craiova-Târgu-Jiu-Cluj. Călinoiu îşi propune să dezvolte turismul de aventură, team building, turismul eco-rural şi cicloturismul. De asemenea, are în vedere şi extinderea facilităţiilor pentru investitori şi antreprenori. Prin proiectul „După o viaţă de muncă- o bătrâneţe decentă”, Călinoiu cere eliminarea impozitelor pe pensii şi amenajarea de campusuri pentru seniori; reţele de asistenţă şi îngrijire la domiciliu. Ion Călinoiu vine şi cu programe pentru
îmbătrânirea activă, dezvoltarea de facilităţi after school pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate, sistem de burse pentru copii care provin din medii vulnerabile, precum şi înfiinţarea de cooperative sociale, după un model pilot. Tot în cadrul aceleaşi conferinţe de presă a vorbit şi despre înfiinţarea mixului energetic.
EXPLICAŢII
La final de campanie electorală, Ion Călinoiu a venit şi cu explicaţii privind relaţia sa cu PSD. „Nu eu am renunţat la PSD. Nici măcar PSD n-a renunţat la mine. Au renunţat la mine câţiva oameni din conducerea PSD, fără argumente credibile. Dar aceşti câţiva oameni nu sunt PSD. PSD-ul e făcut din oameni adevăraţi, pe care-i respect, cu care am făcut o echipă extraordinară, cu care am muncit cot la cot aici, în Gorj. Sunt convins că relaţiile corecte, legăturile umane clădite în ani, nu pot fi distruse de un ordin de la Bucureşti. Noi, gorjenii, ştim cine suntem fără să ne deseneze alţii o schiţă”, a spus Călinoiu.

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: