Dispute pentru conducerea DGASPC Gorj

Postul de şef al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj este la mare căutare după ce Constantin Preoteasa şi-a depus dosarul de pensionare anticipată. Numele rudelor unor politicieni şi ale altor persoane cu funcţii importante sunt vehiculate pentru a fi numite pe această funcţie. Nici postul de director economic nu este de neglijat după ce Consiliul Judeţean Gorj a cerut verificarea activităţii Dorelei Mischie.

Foarte multe persoane importante vânează deja postul lui Constantin Preoteasa, deşi nu a fost declarat vacant. Printre numele vehiculate se află şi cel al lui Dumitru Cotruna, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Cu toate acestea, Ion Călinoiu spune că nu are nici un favorit, postul fiind ocupat în prezent de către directorul adjunct Ninela Gruia. “Domnul Preoteasa este în concediu medical şi este prematur să vorbim despre cine îi va ocupa postul. Se va organiza un concurs la care pot participa toate persoanele capabile. Nu am nici un favorit pentru această funcţie”, a declarat Ion Călinoiu. Înainte de a deveni consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Cotruna a fost director adjunct la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Alte nume vehiculate în rândul angajaţilor DGASPC Gorj sunt cele ale rudelor unor politicieni. Este vorba despre Laurenţiu Diaconescu, fiul vicepreşedintelui PSD Puiu Diaconescu şi Valeria Iriza, soţia fostului deputat Scarlat ambii salariaţi în cadrul instituţiei. Puiu Diaconescu îl consideră capabil pe fiul său pentru a prelua frâiele DGASPC Gorj. “Fiul meu a crescut acolo odată cu direcţia şi a urcat toate funcţiile. Faptul că eu sunt consilier judeţean nu ar trebui să fie un impediment pentru el. Nu doresc ca fiul meu să fie director general dacă nu merită acest lucru”, a declarat Puiu Diaconescu.

Scarlat Iriza îşi cumpără seminţe cu 5 milioane

În timp ce Puiu Diaconescu  nu exclude posibilitatea ca fiul său să participe la concurs pentru funcţia de director general al DGASPC Gorj, fostul deputat Scarlat Iriza spune că soţia sa va refuza funcţia respectivă întrucât nu este motivată financiar. “Nu mă interesează chestia cu directoria întrucât am atât de mulţi bani încât cinci milioane de lei în plus la salariul soţiei mele sunt mizilic. Îmi cumpăr cu ei seminţe şi tot nu-mi ajung pentru că eu mănânc seminţe din import. Soţia mea nu a primit oferta şi dacă ar primi-o cu siguranţă nu ar accepta. Când s-a vehiculat numele ei probabil s-a ţinut cont de munca depusă în cadrul direcţiei”, a declarat Scarlat Iriza.

RECOMANDARE

După problemele iscate la DGASPC Gorj, se pare că şi postul de director economic, ocupat de Dorela Mischie va deveni vacant. “I-am recomandat doamnei Dorela Mischie ca în următoare două săptămâni să se orienteze pentru un alt post în cadrul direcţiei”, a declarat Ion Călinoiu. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că Dorela Mischie va ocupa, cel mai probabil, un post în cadrul Compartimentului Audit.

SINDICAT

Liderii de sindicat ai angajaţilor de la DGASPC speră ca noua conducere să fie numită din rândul persoanelor care nu lucrează în cadrul instituţiei. “Dacă va fi pus omul potrivit în funcţia de director general va fi foarte bine. Dacă nu responsabilitatea va reveni lui Ion Călinoiu. Cred că cel mai bine ar fi să aducă persoane din afara instituţiei pentru că unitatea nu a condus-o doar domnul Preoteasa singur ci împreună cu toţi ceilalţi directori”, a declarat liderul de sindicat Cristi Aldescu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: