Divergenţe între sindicalişti. „Se încearcă o manipulare a salariaţilor”

Discuţiile şi ameninţările cu greva generală create în jurul grupei de muncă pentru minerii şi energeticienii din Gorj nu sunt fondate. O spune un lider de sindicat care îşi acuză colegii că încearcă să manipuleze salariaţii companiei energetice.

Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, susţine că grupa de muncă este o temă falsă creată de colegi de-ai săi din alte sindicate. Altele ar fi problemele reale ale Complexului Energetic Oltenia. „Cred că unii încearcă să găsească teme care nu sunt tocmai reale. Această problemă o putem rezolva foarte uşor, pentru că nu s-a schimbat absolut nimic în ceea ce priveşte condiţiile de muncă din termocentrale şi cariere. Îndeplinim acele criterii pentru a beneficia în continuare şi această problemă poate fi foarte uşor tranşată”, a declarat Gabriel Căldăruşe, la Radio Infinit.

Sindicalistul este convins că problema grupei de muncă se va rezolva foarte curând, iar Guvernul va emite o hotărâre în acest sens. Căldăruşe îi arată cu degetul pe colegii de la Federaţia Mine Energie Oltenia care au anunţat deja că strâng semnături pentru a declanşa greva generală dacă angajaţii nu vor primi grupa de muncă. „Este o temă falsă. În loc să abordeze alte problemă, încercăm să găsim vinovaţi în stratosferă... Nu ştiu. Pentru a beneficia de grupa de muncă, sunt nişte condiţii. Nu s-a schimbat deloc situaţia. Dimpotrivă! Este şi mai dificilă. Cineva încearcă să arate o sperietoare. Oamenii sunt interesaţi de acest subiect şi se încearcă o manipulare a salariaţilor”, a mai spus Căldăruşe.

Luna trecută, FNME a cerut Guvernului să emită hotărârea prin care sunt prelungite avizele de încadrare a locurilor de muncă din minerit în condiţii grele.

Vizualizări: 1,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: