Întrebările lui Bunoaica: Aţi avut afaceri cu CEO? Aveţi litigii?

Liderul sindical din zona Motru, Nicu Bunoaica, a trimis parlamentarilor de Gorj, prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi conducerii Complexului Energetic Oltenia o listă cu întrebări, dorind să afle poziţia fiecăruia în raport cu probleme de actualitate.

Primul grupaj de întrebări este adresat celor şapte parlamentari de Gorj. Bunoaica vrea să afle de la aceştia ce au făcut pentru păstrarea locurilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia, ce au făcut pentru prelungirea avizelor pentru condiţii deosebite de muncă, dar şi dacă au luat măsuri pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit.

Interesant este că Bunoaica îi întreabă pe parlamentari dacă ei sau familiile lor au firme care fac afaceri cu Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, îi întreabă dacă au litigii cu compania minieră.

Prefectul, întrebat de salariul femeii de serviciu

Al doilea grupaj de întrebări este pentru prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Prefectul este întrebat, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţii de interes public, dacă i se pare normal ca o femeie de serviciu din Consiliul Judeţean Gorj să primească salariu mai mare decât un miner din carieră. „Dacă CEO, prin absurd, închide activitatea sau o restrânge, cum veţi reuşi să acoperiţi cu locuri de muncă persoanele disponibilizate?”, este o altă întrebare pentru prefect.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a primit în general întrebări legate de atragerea de investitori, Bunoaica dorind să afle dacă vor fi făcute fabrici de cablaje auto şi în zona Motru.

În fine, ultimul grupaj de întrebări este pentru conducerea Complexului Energetic Oltenia. Bunoaica vrea să afle ce rol au Directoratul şi Consiliul de Supraveghere şi cine sunt membrii acestora. De asemenea, vrea să ştie cu ce se ocupă Daniel Burlan în companie şi dacă acesta are în subordine Medicina muncii.

Vizualizări: 1,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: