Sindicalişti din CEO, vacanţă la mare pe banii companiei

Complexul Energetic Oltenia trimite sindicaliştii la mare. Le plăteşte o săptămână de vacanţă în staţiunea Cap Aurora, la malul Mării Negre, pentru a merge la cursuri de perfecţionare. Toate costurile vor fi suportate de companie, dezvăluie un lider de sindicat care susţine că fiecare coleg de-al său va cheltui aproximativ 7.000 de lei în acest sejur.

Sindicalistul Nicu Bunoaica susţine că membrii Directoratului CEO au decis să trimită la cursuri, pe litoral, aproape 100 de sindicalişti. Le plăteşte diurnă, cazare şi şcolarizare timp de o săptămână.

„În primă fază, sunt semnatarii Contractului Colectiv de Muncă. Au semnat cel mai prost contract de când s-a negociat în CEO. E un număr foarte mare de sindicalişti, în număr de aproape 90. Ştiu şi sumele. Vor pleca pe programul «Litoralul pentru toţi», dar vor plăti fiecare câte 300 de lei pentru fiecare zi. E vorba de o săptămână. Va fi o diurnă de 110 lei şi şcolarizarea pentru fiecare, de 400 de lei. Cursurile acestea se puteau face la noi în Târgu Jiu. În loc să-i cheltuim acolo, puteam repara instalaţiile de aer condiţionat ale excavatoarelor, pentru că oamenii lucrează exact ca la mare, dar nu stau pe plajă, ci într-o cabină metalică sau, cum au mai cerut colegii mei, dozatoare şi ceea ce trebuie pentru condiţiile extreme în care lucrează”, a fost semnalul pe care l-a tras Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

În urmă cu două luni, alţi 40 de sindicalişti din CEO au fost la cursuri gratuite în staţiunea Govora, iar compania a cheltuit câte 900 de lei cu fiecare dintre ei. Bunoaica este de părere că, în acest mod, administraţia nu urmăreşte decât să se pună bine cu anumiţi sindicalişti. „E răsplata administraţiei că au negociat de partea lor. Directoratul CEO îşi doreşte linişte, dar nu îşi dă seama că aceşti sindicalişti sunt zero în faţa angajaţilor şi au membri de sindicat numai după presiunile făcute de directori şi anumiţi şefi să menţină oamenii în sindicate”, a mai declarat Bunoaica.

Vizualizări: 3,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: