Divizarea CE Oltenia, discutată din nou în AGA

Adunarea Generală a Acţionarilor din CE Oltenia are loc mâine, când se va rediscuta divizarea companiei, prin separarea celor două cariere Berbeşti şi Husnicioara. Complexul Energetic Oltenia se pregăteşte să scape de cele două cariere, dar are nevoie de votul Fondului Proprietatea. Dacă externalizarea va fi votată în proporţie de 90%, atunci CE Oltenia va avea mai puţin cu 2500 de angajaţi.

CE Oltenia are nevoie de 90% din voturile acţionarilor pentru a pune în practică această iniţiativă. Aceasta ar fi a doua încercare de a diviza compania, primul eşec fiind înregistrat din cauza votului negativ al Fondului Proprietatea. În aceste condiţii, CE Oltenia trebuie să-şi facă tema şi să încerce să convingă reprezentantul Fondului Proprietatea să voteze pentru externalizarea celor două cariere.

Carierele Berbeşti şi Husnicioara, evaluate

Compania a achiziţionat servicii de evaluare pentru estimarea valorii bunurilor mobile şi imobile de la carierele Berbeşti şi Husnicioara. Evaluatorul va fi firma Consulting Company SRL, care va primi 47.000 de lei.

În şedinţa din data de 28 noiembrie, CE Oltenia va trebui să prezinte un raport cu avantaje şi dezavantaje ale divizării carierelor din Vâlcea şi Mehedinţi în încercarea de a obţine votul Fondului.

Divizarea acestor cariere înseamnă, în primul rând, că cei aproape 2500 de salariaţi nu vor mai fi la CE Oltenia. Cele două cariere vor forma noi firme: Termocentrala Halânga cu Husnicioara şi Cariera Berbeşti cu principalul beneficiar CET Govora. De menţionat este faptul că la Halânga ajunge o parte importantă de cărbune şi de la carierele din Motru. După externalizare, nu se ştie dacă Halânga va fi obligată să cumpere în continuare cărbune din Motru.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: