Divizia Minieră scoate la concurs 21 de posturi de şefi şi adjuncţi

Patru membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia au votat, în şedinţa din data de 12 iunie, organizarea unor concursuri pentru un număr de 21 de posturi şi şefi de secţii, birouri sau adjuncţi de la Sucursala Divizia Minieră, pe motiv că sunt recent înfiinţate. Unii lideri de sindicat spun că vor fi concursuri pentru posturile angajaţilor care au refuzat să semneze actele adiţionale cu tăierile la salarii. Directorul Diviziei Miniere nu a putut fi contactat, dar purtătorul de cuvânt Elena Zamfir a transmis punctul de vedere al companiei: aceste posturi sunt scoase la concurs pentru că sunt nou-înfiinţate.

La şedinţa din data de 12 iunie au participat directorul general Laurenţiu Ciurel, Ion Petroniu - şeful Diviziei Strategie Dezvoltare, Aurel Medinţu - directorul Diviziei Energie şi Maria Scurtu - directorul Diviziei Financiare. Directorul general Laurenţiu Ciurel a transmis, prin vocea Elenei Zamfir, că aceste posturi sunt recent înfiinţate şi trebuie ocupate prin concurs. De la şedinţă a lipsit însă şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, chiar dacă în discuţie era un subiect legat de activitatea instituţiei pe care o conduce. El ar fi putut confirma că posturile de şefi sau adjuncţi la secţiile mecanice sau electrice au existat dintotdeauna în sectorul minier.

21 de posturi, 21 de presiuni

În cadrul Diviziei Miniere Târgu Jiu sunt scoase la concurs un număr de 21 de posturi, de şefi de birou, şefi adjuncţi ale secţiilor mecanice şi electrice. La sediul administrativ al Diviziei vor fi concursuri pentru posturile de şef birou Achiziţii Proprietăţi, şef birou Energetic, Planificare şi Urmărire Producţie. Contactat telefonic, liderul de sindicat Laviniu Popescu nu a dorit să comenteze situaţia colegilor pe care se presupune că ar trebui să-i apere. „Întrebaţi la purtătorul de cuvânt al companiei sau la domnul Etăgan, purtător de cuvânt al sindicatului. Aşa se face profesional“, a explicat liderul Popescu.  Sindicalistul Gheorghe Etăgan a declarat că în şedinţa de astăzi cu administraţia CEO va fi luat în discuţie şi acest subiect, dar a subliniat că acestea nu sunt posturi apărute de câteva zile, ci de ani.

Cele mai multe concursuri vor fi la Cariera Peşteana. Aici sunt şase posturi pentru care angajaţii se vor lupta. Este vorba despre şef şi adjunct şef la Secţia Mecanică, şef şi adjunct şef la Secţia Electrică, şef Birou Mecanic şi adjunct şef Secţie Minieră. Liderul de la Cariera Peşteana, Dan Pârvulescu, spune că aceste concursuri sunt o formă de a pune presiune pe oameni.  „La data la care a fost aprobată scoaterea la concurs a posturilor oamenii nu semnaseră adiţionalele, dar cred că până acum le-au semnat. Concursul este o formă de intimidare a oamenilor. Atât s-au speriat încât cred că au semnat. Problema a pornit de la controlul ITM care nu a luat măsura punerii în aplicare imediată a legii şi a lăsat prea mult timp la dispoziţia conducerii“, a declarat liderul de sindicat de la Peşteana, Dan Pârvulescu.

La Cariera Rovinari este scos la concurs postul de şef Birou Prevenire, Protecţie Securitate şi Sănătate în Muncă.

La Motru posturile existau

Şi postul actualului şef Birou de producţie de la Jilţ Nord este vizat, dar şi cele de adjunct şef Secţie Mecanică şi şef Producţie la Jilţ Sud. La Cariera Alunu este scos la mezat doar un post, cel de şef sector Energetic sector III, iar la Pinoasa, tot un post, cel de şef serviciu financiar-contabil. Şi Mina Motru este în căutarea unui şef Birou Resurse Umane. Hotărârea Directoratului anunţă schimbări şi la biroul Financiar de la Tehomir.

În zona Motru, la carierele Roşiuţa şi Lupoaia sunt scoase la concurs patru posturi, trei la Lupoaia, adică şef şi adjunct şef Secţie Mecanică şi adjunctul şef de la Secţia Electrică, dar şi postul de adjunct şef Secţia Electrică de la Roşiuţa.

Liderul de sindicat de la Lupoaia, Nicolae Bădiţa, a declarat că din informaţiile pe care le are cei trei care ocupă acum aceste posturi au semnat actele adiţionale. Acesta a mai spus că aceste posturi există dintotdeauna la Lupoaia şi nu sunt înfiinţate acum.

Contactat telefonic, directorul Carierei Lupoaia, Cristian David, a menţionat că la unitatea sa este scos la concurs un singur post, şi nu trei, cel de şef Secţie Electrică. David a spus că acest post exista dinainte şi a explicat de ce va fi concurs pentru ocuparea lui. „După noua organigramă postul unui inginer şef energetica fost desfiinţat şi a fost numit şef Secţie Electrică. Normal că i-a scăzut salariul prin redistribuirea pe altă funcţie şi din acest motiv nu a semnat actul adiţional. Acum se va da concurs pe acest post“, a declarat David, adăugând că postul a rămas liber, dat fiind că omul care nu a semnat adiţionalul a refuzat totodată şi funcţia de şef de secţie.

 facsimil

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: