Lupulescu rupe tăcerea! Reţinut de Caragea după ce l-a denunţat la DNA!

Gestul omului de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, de a intra în greva foamei pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor şefului poliţiei, Viorel Caragea, i-a dat curaj să vorbească unui alt om de afaceri, Alexandru Lupulescu. Cunoscutul patron al firmei Lexistar a povestit vineri la Tele 3 că a fost prieten cu şeful IPJ Gorj Viorel Caragea, că la un moment dat „nu a mai putut”, astfel că în decembrie anul trecut i-a făcut plângere la DNA, pentru sumele mari de bani împrumutate şi nerestituite. La câteva săptămâni, adică în ianuarie 2013, Lupulescu a fost reţinut de poliţie sub acuzaţia de evaziune. Lupulescu a povestit că era urmărit de Caragea şi că a ajuns la divorţ din cauza acestuia. Şeful IPJ Gorj îi raporta soţiei lui Lupulescu escapadele nocturne ale acestuia. Viorel Caragea nu a răspuns la telefon, pentru a comenta acuzaţiile.

Mihai Râmescu, patronul firmei Ghiocela din Motru, a surprins opinia publică prin gestul său de a intra în greva foamei, pentru a trage semnale de alarmă cu privire la abuzurile şefului poliţiei gorjene, Viorel Caragea. Râmescu a povestit cum l-a cunoscut pe Caragea în decembrie 2011, cum şeful poliţiei l-a dus la el acasă, unde i-a arătat rastelurile cu găini ouătoare, cerându-i omului de afaceri să se gândească la o afacere comună. Râmescu a stat prea mult pe gânduri, iar în 5 ianuarie 2012, au venit la firma lui în control 92 de reprezentanţi ai organelor de control, care s-au împărţit la punctele de lucru ale firmei Ghiocela. După o noapte de verificări, oamenii legii au găsit un compot expirat, un kilogram de carne şi trei kilograme de făină pe plus, lipsa programului de lucru pe una din uşi, o cameră video neconformă, un ecuson lipsă şi altele asemenea. Au reuşit să dea 12 amenzi care au totalizat 4.000 de lei, ce nu au acoperit nici măcar combustibilul maşinilor cu care s-au deplasat la Motru cele 92 de persoane. De atunci şi până astăzi controalele se ţin lanţ, deşi niciodată nu sunt găsite nereguli grave. Totul a culminat cu nunta fiicei lui Râmescu de la începutul acestei luni, când poliţia a încercat să îi facă dosar penal pentru evaziune, deşi Ghiocela a tăiat factură de circa 700 de milioane de lei vechi ginerelui lui Râmescu.

„I-am dat sume de bani pe care nu mi le-a restituit”

„Voi continua greva foamei până când Caragea va fi demis”, a spus Mihai Râmescu, decis să depună memorii la ministerul de Interne şi alte organe abilitate. Râmescu nu este primul om de afaceri care invocă abuzuri ale lui Viorel Caragea care, dacă se vor dovedi adevărate, ar arăta că poliţia a fost transformată în mafie. Cei mai mulţi se tem să îşi asume public dezvăluirea acestor fapte.

Încurajat de gestul lui Râmescu, vineri a ieşit public cu acuzaţii un alt om de afaceri, deja distrus după ce a fost reţinut în ianuarie pentru 24 de ore. Alexandru Lupulescu a dezvăluit la emisiunea „Dilemele zilei” de la Tele 3 că reţinerea sa a avut loc la câteva săptămâni după ce l-a denunţat pe Caragea la DNA Bucureşti, pe care l-a acuzat de fapte de corupţie.

„Eu am fost prieten cu Viorel Caragea, dar la un moment dat s-au rupt relațiile. M-am certat cu el pentru că nu am mai putut, și vedeți ce se întâmplă. Se fac dosare penale peste noapte. În luna decembrie a anului trecut eu am făcut un denunț împotriva șefului IPJ la DNA București și l-am acuzat de fapte de corupție. Nu pot să vă spun foarte multe, pentru că se lucrează. Pot doar să spun că i-am dat sume de bani pe care nu mi le-a mai restituit. Aveam persoane lângă mine când făceam acest lucru. I-am dat și produse de atâtea ori, iar la un moment dat i-am spus că nu mai pot.  Nu i-am dat cu titlu gratuit. Mi-a spus că o să-mi de banii. Am formulat plângeri și împotriva altor șefi de instituții pentru că reținerea și dosarul meu au fost un compot. În Gorj se lucrează numai la comandă.  Vreau să vă spun că în denunț am 68 de martori. O să fac memorii la premierul României și la Președintele țării”, a declarat Lupulescu la Tele3.

„Caragea îi spunea soţiei ce fac şi pe unde umblu”

Alexandru Lupulescu îl acuză pe șeful IPJ Gorj că-l urmărește și acum. Acesta a declarat la „Dilemele Zilei” că din acest motiv s-a despărțit și de soție. „Mă urmărea și-i spunea fostei soții ce fac și pe unde umblu, de aceea am ajuns la divorț. Ca fiecare om, am mai călcat în stânga și în dreapta. Noaptea mă urmărea pe acasă și apoi îi suna pe cei care veneau pe la mine să-i întrebe ce caută la mine acasă. Când am venit la emisiune, l-am văzut pe domnul Caragea cum mă urmărea dintr-un Mitsubishi cu numere de București”, a spus Lupulescu.

DOSAR

Lupulescu a fost reținut în ianuarie 2013 pentru 24 de ore fiind acuzat de evaziune fiscală şi delapidare. ,,Nu a evidenţiat în actele contabile toate veniturile realizate din vânzarea produselor, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul consolidat al statului, prejudiciul cauzat fiind de 65000 lei. De asemenea, pe parcursul cercetărilor a rezultat faptul că în cursul anului 2010 a delapidat suma de 1.400.000 provenită dintr-un credit contractat de societate, folosind-o în scopuri personale", se arătă în comunicatul IPJ Gorj de la acea vreme.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: