DJ 675, reabilitat după patru luni de întârzieri

Reabilitarea drumului Ţicleni-Cărbunești-Peșteana este pe punctul de a începe cu patru luni întârziere din cauza numeroaselor contestații făcute la procedurile de achiziție. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat ieri că execuția lucrărilor va intra în linie dreaptă imediat ce vremea va permite. Lucrarea va fi realizată de o asociere de firme, SC Domarcons SA şi SC Staicons Company SRL. Valoarea contractului depășește patru milioane de euro.

SC Domarcons SA și SC Staicons SRL vor moderniza și reabilita DJ 675, ce face legătura între Țicleni-Cărbunești-Peșteana. Contractul de achiziție a fost unul controversat având în vederea valoarea dar și faptul că lucrările încep cu patru luni de întârzieri. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, va da ordin de începere a lucrărilor în cel mai scurt timp. ”Această finanțare a fost încheiată ca și procedură de achiziție, contractul a fost semnat cu o asociere de firme, Domarcons cu Staicons Company. Restul este istorie, s-au respins toate contestațiile. Din păcate, termenul de punere în executare a fost prelungit cu patru luni de zile urmare a acestor contestații”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Licitaţia a fost adjudecată la preţul de 19.599.000 mii lei. Compania se obligă prin contract să modernizeze 24 de kilometri de drum județean, să construiască șapte podețe, să reabiliteze 55 și să construiască zece poduri. ”Când timpul va permite, vom da și ordinul de începere al lucrărilor, trecem la execuție”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: