DNA a cerut CE Oltenia documente legate de Tinmar

DNA Craiova a cerut Complexului Energetic Oltenia documentele legate de contractul privind aprovizionarea cu gaze naturale de la Tinmar. Dosarul penal a fost deschis la începutul acestui an, sesizarea fiind făcută de Corpul de Control al ministrului Energiei.

Tinmar Gas avea contract cu CE Oltenia valabil tot anul 2017. Furnizorul de gaze a decis în luna august să denunţe unilateral contractul, cu un preaviz de 21 de zile. Complexul Energetic a fost nevoit să facă procedură de achiziţie de gaze, care a fost câştigată tot de Tinmar, la un preţ mai mare decât cel estimat. Procedura a fost anulată şi apoi reluată. A câştigat tot Tinmar, dar la un preţ şi mai mare. În final, Complexul Energetic Oltenia va plăti 55 de milioane de lei, cu 18 milioane mai mult decât preţul estimat iniţial.

DNA Craiova a trimis în 17 ianuarie 2018 o adresă către Complexul Energetic Oltenia prin care solicită, printre altele, contractele de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere şi Directoratului valabile la 1 septembrie 2017, procesul verbal al Consiliului de Supraveghere din 1 august 2017, hotărârea CS privind aprobarea suplimentării valorii achiziţiei de gaze naturale cu suma de 18.257.904,57 lei, facturile emise de Tinmar etc. Dosarul penal are nr. 4/P/2018.

Vizualizări: 2,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: