Pedepse pentru banda lui „Al Capone” din Runcu

Cei patru tineri din Runcu judecaţi pentru furtul unor brazi de Crăciun în urmă cu doi ani și-au aflat joi condamnările decise de magistraţi, printre aceștia fiind și „Al Capone”, botezat așa după mesajul pe care îl avea pe tricoul cu mânecă scurtă cu care a venit în sala de judecată.

Toţi cei patru au fost judecaţi pentru infracţiuni la regimul silvic, asta după ce au tăiat vreo 30 de brăduţi dintr-o pepinieră din localitate și doar pe câţiva i-au vândut sătenilor, restul fiind aruncaţi pe marginea drumului din lipsă de clienţi. Pronunţarea sentinţei s-a făcut în condiţiile în care inculpaţii și-au recunoscut faptele încă de la începutul procesului.

Cap de afiș în dosar a fost Ionuţ Gabriel Hocan, găsit vinovat acum pentru comiterea mai multor infracţiuni. Pentru fiecare faptă a primit până la 2 ani închisoare, toate fiind contopite într-una de 3 ani a cărei executare a fost însă înlocuită cu un termen de supraveghere tot de 3 ani. În acest timp, el trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare și să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Runcu. Aceeaşi pedeapsă a fost dispusă și pentru Matei Gheorghe Hajaș, Constantin Sîrbu și Ilie Valeriu Popescu. Instanţa a stabilit și prejudiciul pe care inculpaţii îl au de suportat, în condiţiile în care pe parcursul procesului anchetatorii au cerut ca aceștia să fie obligaţi să achite despăgubiri mari, calculate în funcţie de metrul cub al lemnului de brad.

Decizia de acum a instanţei nu îi scutește de emoţii financiare pe hoţii de brăduţi, care trebuie să îl despăgubească pe proprietarul pepinierei de la care au furat. „Obligă inculpaţii Hocan Ionuţ Gabriel şi Hajaş Gheorghe Matei în solidar la plata către partea civilă S.C. UNIK CT S.R.L. Runcu a sumei de 1846,1539 lei cu titlu de despăgubiri civile. (…) Obligă inculpaţii Popescu Ilie Valeriu şi Sîrbu Constantin în solidar la plata către partea civilă S.C. UNIK CT S.R.L. Runcu a sumei de 1153,8462 lei cu titlu de despăgubiri civile. (…) Obligă fiecare inculpat la plata a 300 lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, verdictul de acum nefiind definitiv.

Vizualizări: 1,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: