Șoferi condamnaţi pentru moartea unei femei

Magistraţii gorjeni au condamnat prin pedepse aproape identice doi șoferi care în urmă cu mai bine de trei ani au fost implicaţi într-un accident în urma căruia a rezultat moartea unei femei din Craiova. Victima, Silvia Manolache, a fost dusă la spital la Craiova cu răni grave, dar nu a mai supravieţuit. Pedepsele primite acum de conducătorii auto nu sunt cu executare, dar îi trimit pe aceștia la câte 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Constantin Manolache și Cristian Constantin Jianu au primit pedepse de câte 2 ani pentru ucidere din culpă, dar executarea a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani. În acest interval de timp, ambii inculpaţi au interdicţie de a părăsi teritoriul României fără acceptul instanţei, primul dintre aceștia fiind obligat să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune Dolj și să comunice sursele de existenţă pe care le are la dispoziţie. Manolache trebuie să presteze și 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj sau Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj.

Jianu are și el de prestat 90 de zile, dar la Primăria Bolboși ori la școala din localitate, pedeapsa penală obligându-l să fie la dispoziţia Serviciului de Probaţiune Gorj, unde trebuie să își prezinte, de asemenea, sursele de venit.

Judecătorii au obligat firmele de asigurări la care șoferii aveau poliţele RCA să suporte cheltuielile de spitalizare de circa 3600 de lei cu victima care a decedat ulterior, peste 1300 de lei trebuind achitaţi și către Ambulanţa Gorj pentru asistenţa medicală și transportul femeii la spital la Craiova. Rudele victimei vor primi din partea firmelor de asigurare diverse compensaţii morale, cuantumul stabilit de instanţă pentru fiecare în parte fiind de ordinul zecilor de mii de lei. în total, ei au de plată peste 200.000 de lei. Verdictul poate fi contestat, nefiind definitiv.

Vizualizări: 2,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: