DNA a închis dosarul lui Narcis Neaga. Fapta nu există!

Ancheta care i-a consumat mai bine de doi ani din viaţă fostului şef al fostei Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România s-a încheiat acum cu un verdict pe care „inculpatul” îl intuise de la începutul cercetărilor. Narcis Neaga a fost informat oficial de către DNA că dosarul său şi al altor subordonaţi din fosta CNADNR a fost clasat întrucât „faptele acestora nu sunt prevăzute de legea penală”.

În decembrie 2015, chiar în Ajun de Crăciun, Neaga primea însă cea mai cumplită veste din viaţa sa, fiind plasat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Procurorii l-au obligat atunci pe acesta să depună o cauţiune de 300.000 de lei pentru a nu fi luată altă măsură mai dură împotriva sa. Acum, în ordonanţa de clasare, procurorii au dispus restituirea cauţiunii către „inculpat”, sens în care a fost ridicat sechestrul asigurător care fusese instituit pe apartamentul pe care îl are în Capitală fostul director general.

Conform unui comunicat de presă, Neaga a devenit inculpat al DNA pe motiv că, în 2014, „a procedat la suspendarea abuzivă a unui contract de servicii privind „Supervizare Autostrada Orăştie – Sibiu” şi a plăţilor aferente acestuia, cu încălcarea dispoziţiilor contractuale, a condiţiilor FIDIC (Federaţia Internaţionala a Inginerilor Consultanţi) şi a dispoziţiilor legale.

Legăturile cu Gorjul

Sibian de loc, Narcis Neaga este căsătorit cu o gorjeancă, iar după 1990 a fost realizator de emisiuni tv la prima televiziune privată care a apărut în Târgu Jiu. După ce a renunţat la această activitate, „inculpatul” s-a mutat cu tot cu familie în Capitală, iar după ce a devenit şef al CNADNR s-a implicat activ în finalizarea lucrărilor de modernizare a Drumului European 79 între Bumbeşti Jiu şi Rovinari, dar şi între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, precum şi a centurii municipiului Târgu Jiu, şantiere pe care se mai lucrează, teoretic, şi anul acesta. În prezent, Neaga este consilier al ministrului transporturilor, funcţie care îi permite să urmărească din nou ritmul lucrărilor pe şantierele amintite. Atunci când era şef CNADNR, Neaga reuşea să îi surprindă pe muncitori prin vizite neanunţate, de cele mai multe ori aceştia fiind găsiţi în pauze de masă. „E Adormirea Maicii Domnului”, a spus fostul director general după o vizită pe şantierul din Defileul Jiului, lucrările la drumul respectiv nefiind finalizate nici până acum.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: