DNA pierde teren

Procurorii DNA încep încet şi sigur să piardă teren în faţa politicienilor penali. Mai întâi liderii ALDE, apoi cei ai PSD au renunţat să mai pozeze în apărătorii justiţiei. Când justiţia a ajuns şi la ei, nu a mai fost bună, aşa cum era când executa politicienii negociaţi de Ponta cu Băsescu. Este destul de evident că DNA are ţinte, că DNA face jocuri, dar totuşi merită în continuare susţinere, câtă vreme a zguduit adevărate structuri mafiote care controlează mediul politic şi economic.
DNA a ajuns însă la vârful politicii şi la presă. La şefii din presă. Este un moment extrem de delicat, în care mafia şi-a dat mâna pentru decredibilizarea DNA. Decredibilizare care va reuşi, tocmai pentru că şi mafia lui Ponta, şi mafia lui Băsescu, şi alte mafii ştiu vulnerabilităţile celor din DNA. Acum liderii politici sunt dispuşi să vorbească şi liderii televiziunilor sunt dispuşi să-i asculte, pentru că au intrat şi ei în vizorul DNA. Şi dacă românilor li se va spune non-stop că procurorii sunt de vină pentru că au lăsat politicienii să fure atâţia ani, în final vor crede. O doză de adevăr chiar este în această afirmaţie, că au şi procurorii care au dosit dosare o parte din vină, dar parcă ar trebui mai întâi să răspundă mafioţii şi apoi cei care i-au protejat.
DNA va pierde războiul cu politicienii şi pentru că românii îi vor vota din nou pe titularii de dosare penale. Este greu de explicat masochismul electoratului, dar este o realitate a României. Justiţiarii gen Monica Macovei nu mai sunt la modă, în timp ce penalul Ponta creşte în sondaje văzând cu ochii.

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: