Doar 14 agenţi economici şi-au anunţat participarea la Bursa absolvenţilor

Absolvenţii gorjeni care nu şi-au găsit încă un loc de muncă aşteaptă cu interes Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care  va fi organizată pe 25 septembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.

Oferta bursei nu pare să fie pe măsura aşteptărilor tinerilor, din moment ce doar 14 firme din cele 70 contactate de personalul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj şi-au anunţat până în prezent participarea la eveniment.

Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj, afirmă că angajatorii oferă 198 locuri de muncă în meserii precum  agent asigurare, agent pază, agent vânzări, ambalator, asistent manager, cocător, cofetar, confecţioner îmbrăcăminte, constructor structuri, desenator Autocad, desenator tehnic, dulgher, faianţar, fierar betonist, finisor, îngrijitor animale, instalator, lucrător gestionar, mecanic auto, muncitor necalificat, parchetar, patiser, referent, rigipsar, tâmplar, tehnician constructor, tinichigiu, vopsitor, zidar sau zugrav.

Deşi mai puţine, există şi posturi vacante de muncă pentru cei cu studii superioare în meserii ca cea de arhitect, asistent manager, secretară, inspector asigurări, inginer automatist, consultant financiar, consilier economic, inginer economist, inginer topograf sau inginer mecanic. Toţi absolvenţii aflaţi în evidenţele AJOFM Gorj care reuşesc să se  angajeze cu program normal de lucru pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de prima de angajare. Agenţii economici care doresc să participe la bursă îşi mai pot prezenta ofertele de locuri de muncă până la data de 24 septembrie 2009, la sediul AJOFM Gorj din Târgu-Jiu  sau la sediile punctelor de lucru din Motru, Mătăsari, Novaci, Turceni, Rovinari, Bumbeşti-Jiu şi Târgu-Carbunesti.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: