Doar 220 de brazi, scoşi la vânzare de Direcţia Silvică

Direcţia Silvică Gorj va scoate la vânzare, în preajma Crăciunului, aproximativ 900 de brazi. Aceştia vor fi recoltaţi din pădurile Runcu, Polovragi, Novaci, Tismana şi Padeş. În acest sens există o aprobare din partea Romsilva.

“Vom recolta 880 de pomi de Crăciun, specia brad. Dintre aceştia 660 de bucăţi vor fi pentru nevoi proprii, iar 220 vor fi scoşi la vânzare pentru populaţie”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Conducerea instituţiei spune că brazii se vor comercializa la aceleaşi preţuri ca în anul 2011, excepţie făcând cei care depăşi trei metri, în cazul cărora preţurile vor fi cu 100- 200 de lei mai mici decât iarna trecută. Brazii se vor vinde atât la Ocolul Silvic cât şi la depozitul din Preajba.

Pentru un brad cu o înălţime cuprinsă între 0.70-1,30 metri, cumpărătorii vor scoate din buzunar între 27 şi 35 de lei. “Preţurile vor fi comparabile cu cele de anul trecut. La comenzile speciale, în cazul brazilor de peste 3 metri, preţurile vor fi mai mici cu 100-200 de lei faţă de anul trecut. Un brad cu o înălţime cuprinsă între 0.70-1,30 metri se va comercializa cu 27 de lei cu TVA la Ocol şi cu 35 lei cu TVA la depozitul Preajba. Un brad cu o înălţime cuprinsă între 1,31-2 metri se va vinde cu 34 de lei cu TVA la Ocol şi 40 de lei cu TVA la depozitul Preajba”, a mai precizat Ovidiu Cârstoc.

ECOLOGIE

Tot mai multe organizaţii ecologice fac apel la populaţie să folosească brazi artificiali de Crăciun, pentru a nu încuraja tăierea brăduţilor. Gorjenii au adoptat această modă şi din raţiuni financiare, pentru mulţi fiind destul de dificil să dea zeci sau sute de lei pe un brăduţ.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: