Doar doi agricultori au solicitat despăgubire în urma secetei

Agricultorii gorjeni, care deţin suprafeţe de teren cuprinse între 1-10 hectare vor fi despăgubiţi din cauza secetei care s-a abătut asupra judeţului nostru. Pentru a primi 100 lei/hectar, fermierii trebuie să-şi depună cereri la Direcţia Agricolă până la data de 15 octombrie. Până în acest moment, doar doi gorjeni au solicitat ajutorul financiar, deşi la nivelul judeţului există peste 13.000 de agricultori.

Direcţia Agricolă Gorj primeşte cereri pentru acordarea ajutoarelor financiare până la data de 15 octombrie. Agricultorii ale căror producţii au fost afectate de secetă vor fi despăgubiţi cu 100 de lei/hectar. “Fermierii care au o suprafaţă cuprinsă între unu şi zece hectare sunt aşteptaţi să-şi depună cererile în vederea despăgubirii. Acestea se primesc de către Direcţia Agricolă până la data de 15 octombrie. Suma acordată va fi de 100 de lei/hectar, banii urmând să fie repartizaţi agricultorilor începând cu data de 1 noiembrie”, a declarat Valentin Priporeanu, şeful Serviciului Agricol din cadrul Direcţiei Agricole Gorj.

Potrivit datelor furnizate de către APIA, la nivelul judeţului nostru sunt înregistraţi peste 13.000 de fermieri. Cu toate acestea, până în momentul de faţă, doar doi gorjeni au solicitat ajutorul financiar. “Fermierii care doresc să beneficieze de ajutorul de minimis trebuie să anexeze cererii o adeverinţă de la APIA în care să se specifice suprafaţa de teren cultivată. În cazul în care nu sunt înregistraţi la APIA, agricultorii pot să aducă o adeverinţă de la primăria de pe raza căreia au terenul înregistrat. Ajutorul financiar se acordă numai pentru suprafaţa de teren cultivată. Până în momentul de faţă, doar doi agricultori au solicitat sprijinul financiar pentru suprafeţe de 5,4 hectare, respectiv 1,2 hectare”, a mai precizat Valentin Priporeanu. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Gorj spun că vor merge în teren pentru a populariza această formă de sprijin. De asemenea, agricultorii vor fi înştiinţaţi de faptul că pot primi ajutoare financiare inclusiv prin medicii veterinari şi prin pădurari.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: