Doar doi candidaţi pe posturile scoase la concurs de DGASPC Gorj

Locurile de muncă din sistemul de protecţie socială nu prezintă interes pentru gorjeni. Asta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj după ce au scos la concurs, pentru a doua oară, patru posturi. Este vorba despre două posturi de medic specialist, unul de măcelar şi unul de consilier (inginer constructor). Deşi termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru unele dintre posturi a expirat ieri, doar doi candidaţi şi-au manifestat intenţia de parcipa la concurs.

Doar doi candidaţi şi-au depus dosarele ca să participe la concursurile pentru ocuparea celor patru posturi oferite de DGASPC Gorj. Este pentru a doua oară când s-au scos la concurs două posturi de medic specialist, unul de măcelar şi unul de consilier, după ce în prima sesiune de înscriere nu s-a depus nici un dosar. Reprezentanţii instituţiei spun că posturile direcţiei nu sunt atractive din cauza salariilor mici. „Pentru postul de măcelar la centrul de la Târgu Cărbuneşti, al cărui termen de depunere a dosarelor a expirat în data de 9 ianuarie, s-a înscris decât o singură persoană. Tot un candidat avem şi pentru postul de consilier în cadrul Serviciului Administrativ. În ceea ce privesc cele două posturi de medic specialişti, pentru bolnavii neuropsihici de la Bâlteni, nu avem nici un candidat”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Reprezentanţii instituţiei se aşteaptă ca şi de această dată posturile de medici să rămână vacante. „Credem că şi de această dată posturile de medici vor rămâne neocupate pentru că oamenii nu se prea îngrămădesc să lucreze în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cauza salariilor mici. Faţă de medicii din spitale care îşi rotunjesc veniturile din gărzile efectuate, medicii din centrele DGASPC sunt foarte slab plătiţi”, a mai precizat Gheorghe Zisu.

CERINŢE

DGASPC Gorj mai primeşte dosare pentru postul de consilier până pe data de 17 ianuarie. Condiţiile necesare a fi întrunite în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt: studii superioare de lungă durată în domeniul construcţiilor civile, industriale şi agricole, instalaţii în construcţii, căi ferate, drumuri şi poduri sau construcţii hidrotehnice; vechime minimum 5 ani în specialitatea studiilor. Concursul pentru acest post se va organiza în perioada 29 ianuarie-1 februarie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: