Sute de oameni la protestul lui Bunoaica

Câteva sute de mineri și energeticieni au răspuns apelului făcut de Nicu Bunoaica, de a protesta luni, începând cu ora 16.00, pentru aplicarea Legii 197/2021 privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor.

Salariații Complexului Energetic Oltenia au mai protestat șase luni pentru această lege, din februarie începând, dar după ce legea a fost adoptată și a intrat în vigoare s-a constatat că nu poate fi aplicată decât parțial. Adică minerii și energeticienii au fost încadrați în condiții speciale, dar nu se pot pensiona la 52 de ani în baza muncii de până acum.

În cele șase luni de protest, Bunoaica i-a avut alături pe Manu Tomescu, Vasile Tivig, Lulu Păuna și mulți alții, dar atât pe fonduri unor jigniri din partea lui Bunoaica, dar și din dorința de a organiza un protest mare, cu toate federațiile sindicale, aceștia s-au delimitat de manifestare.

Federațiile sindicale au anunțat că vor face patru mitinguri mari, începând de săptămâna viitoare, după alegerile din PNL, în timp ce Bunoaica și ai lui vor protesta în această săptămână la Târgu Jiu, iar apoi vor intra în greva foamei la București.

Cei prezenți în piață i-au catalogat drept trădători pe cei care au ales să protesteze alături de federațiile sindicale care timp de șase luni nu au susținut adoptarea legii.

Vizualizări: 5,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: