Doar Tismana şi Hurezani vor avea servicii de evidenţă a persoanelor

Locuitorii din Tismana şi Hurezani nu vor mai trebui să vină la Târgu Jiu pentru întocmirea actelor de identitate şi asta pentru că primarii celor două localităţi sunt singurii care au făcut demersuri în acest sens. Ceilalţi gorjeni îşi vor face actele tot la oraşele la care sunt arondaţi chiar dacă vor trebui să aştepte mult timp din cauza numărului redus de personal.

Mult mai multe primării gorjene au avut intenţia de a crea un serviciu public de evidenţă a persoanelor chiar la ei în comună însă doar două dintre ele au avut suficienţi bani ca să avanseze lucrurile. Astfel, în prezent doar Tismana şi Hurezani sunt în etapa de pregătire a personalului şi amenajare a spaţiilor. „Padeş, Stoina, Băleşti şi Teleşti şi-au manifestat dorinţa de a avea propriu serviciu de evidenţă însă Tismana şi Hurezani au reuşit. Cele două sunt acum în faza de pregătire a personalului şi a spaţiilor. Toate însă au primit aviz de înfiinţare de la Bucureşti, dar numai două au rămas în cursă”, a declarat Mihaela Stan, şefa serviciului de evidenţă a persoanelor Gorj.

Cadru legal pentru înfiinţarea acestor servicii există, însă numărul angajaţilor cu care ar trebui să-şi îndeplinească atribuţiile trebuie să nu depăşească cifra trei în condiţiile în care o comună poate avea câteva mii de locuitori. La Tismana, lucrurile sunt deja destul de avansate astfel încât de luna viitoare locuitori ar putea apela la propriul lor serviciu de evidenţă a persoanelor. „Recent am dat concurs pentru ocuparea posturilor, oamenii sunt pregătiţi, spaţiul l-am amenajat, am dat comandă de aparatură şi în cel mai scurt timp vom începe să funcţionăm. Era deosebit de important un astfel de serviciu cu atât mai mult cu cât oamenii din oraş dar şi din comunele învecinate pot veni la noi pentru acte şi nu mai cheltuiesc aşa mult până la Târgu Jiu”, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

Unul dintre primarii care au spus nu unui astfel de serviciu este Petre Grigorie, primarul comunei Plopşoru. Acesta spune că are noroc cu oraşul Turceni care este destul de aproape şi oamenii pot merge acolo pentru buletine. „Noi suntem arondaţi Turceniului şi oricum nu dispunem de resurse financiare pentru un serviciu propriu”, a declarat Petre Grigorie.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: