Doar victoria îi menţine în cursa pentru Europa!

Energia Pandurii mai speră la o surpriză în acest sezon şi pentru aceasta are nevoie de victorie în această seară. Gorjenii întâlnesc în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, începând cu ora 17.15 pe  Universitatea Transilvania Cluj. Elevii lui Liviu Andrieş revin astfel acasă după două partide disputate în deplasare. În ultimele două meciuri aceştia au înregistrat o înfrângere la Suceava şi un egal la Braşov. Pentru partida de azi, elevii lui Andrieş vor doar victoria în faţa propriilor suporteri.

După egalul înregistrat etapa trecută la Braşov, handbaliştii Energiei sunt obligaţi să câştige meciul de azi cu U Cluj. După ce au ajuns pe locul şase, la un punct în spatele celor de la Suceava şi Bacău şi tot la un punct în faţa adversarilor de azi, elevii lui Andrieş speră să mai prindă totuşi locul cinci la final de sezon. În aceste condiţii meciul de azi dintre Energia şi U Cluj se anunţă unul de care pe care.

Chiar dacă programul se anunţă dificil, Andrieş nu renunţă nici el la visul de a duce din nou echipa într-o cupă europeană cu toate că nu mai crede atât de mult că ar fi posibil. Şi U Cluj are ambiţii la fel de mari, iar clujenii au şi făcut investiţii pe măsură şi au întărit lotul. Liviu Andrieş consideră victoria absolut necesară la acest meci chiar dacă e conştient că e dificil. „E un meci greu, pe care trebuie să îl câştigăm. Venim după două meciuri în deplasare, înfrângere la Suceava şi egal la Braşov, în care nu am excelat în joc, nu am avut o prestaţie extraordinară, dar să vedem şi partea bună a lucrurilor”, a spus Andrieş înaintea acestui joc în care cere motivare şi concentrare din partea elevilor săi pe toata durata partidei.

Clujul este o echipă imprevizibilă, ţinând cont de anumite rezultate înregistrate, unele surprinzătoare dar şi de investiţiile din această iarnă. „Clujul este obligată să prindă un loc de cupă europeană. La ei au mers lucrurile spre bine, a văzut toată lumea ce transferuri au făcut”, a mai spus Andrieş  care crede că se anunţă un meci extrem de important pentru ambele echipe: „Au o linie foarte puternică la nivel de 9 m, au două extreme extraordinare. Pentru jucătorii mei poate fi un motiv în plus de motivare. Voi încerca, la ora jocului, să trimit în teren oamenii pe care îi simt eu că sunt mai montaţi”. Practic echipa care va pierde acest joc va ieşi definitiv din cărţile pentru Europa astfel că elevii lui Andrieş nu-şi permit încă un pas greşit. Energia este pe locul şase în Liga Naţională iar Transilvania Cluj ocupă locul şapte înaintea meciului de azi.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: