Doctori și flori

Unde iese doctorul pe ușă din minister intră pietroaiele manifestanților pe geamuri. Așa se putea adapta proverbul până ieri. Domnul ”Calafat”, cum politicos i se adresa un nemulțumit din Craiova, fusese victima sistemului. Ce ironie a sorții, totuși. Să nu ieși în stradă când statul mafiot îți taie din ce-ți dădea și-ți adaugă la ce ai de dat, dar să ieși atunci când un străin (milionar, apropo) este invitat să poftească pe piața liberă, la concurență cu Scorseze, BGS și alte ambulanțe private.

Dar acum președintele cel fioros s-a speriat, iar doctorul cel popular s-a întors acolo de unde fusese dat afară (ghici ghicitoarea mea de către cine), pe postul călduț din minister, la statul cel bun și fraier. Problemă rezolvată, deci. Cu domnul Calafat înapoi în funcție, nemulțumiții s-au simțit brusc ostoiți. O fi și de la frigul care s-a lăsat hotărât deasupra Bucureștiului de alaltăieri, o fi și de la patronii capitaliști care le-au pus în vedere că dacă-i mai prind pe la mitingul socialist o să aibă ceva de revendicat în plus (ajutor social, sic!), cert este că revoluția dă înapoi ca un cucui tratat cu gheață. Și dacă nici președintele nu știe să trateze chestii cu gheață!... Acum deci, proverbul se poate răsturna din nou: ”unde se-ntoarce doctorul în minister pe geam nu mai ies manifestanții pe ușă”.

Acum ajutorul pentru răscoală trebuie să vină de la politic. Miraculos, poate și datorită galeriilor de fotbal, manifestațiile de până acum au reușit să scape de eticheta de ”afiliați politic care încearcă să dărâme guvernul”. În ciuda faptului că nimeni n-a înjurat USL-ul, legitimitatea și sinceritatea oamenilor care strigau în stradă nu a fost pusă la îndoială, Dar de joi intră în acțiune Crin Antonescu, care a fost ”acreditat” (el a zis) de nu știu ce birou să organizeze un miting. Și atunci să te ții. La ora 14, când face și Crinache ochi, numai bine cât să-i adune pe toți oamenii muncii la un miting matinal, pe la 18, fix când se iese din fabrici și uzine. Și eu nu mă pot gândi decât la: ”Bă, da' Crin ăsta nu era odată liberal-”.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: