Doctoriţă şi asistentă, urmărite penal în cazul Tulic

Medicul Carmen Braia si asistenta Luminiţa Ionicioiu sunt urmărite penal în cazul morţii Ralucăi Tulic. Cele două sunt acuzate de ucidere din culpă şi fals intelectual. Parchetul de la lângă Judecătoria Târgu Jiu a pus sub urmărire penală şi Spitalul Judeţean.

Rezultatul analizelor de laborator efectuate de Institutul Mina Minovici au scos la iveală primii vinovaţi în cazul morţii Ralucăi Tulic. Doctorul care s-a ocupat de tânăra de 17 ani, Carmen Braia, şi asistenta, Luminiţa Ionicioiu, sunt acum cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi fals intelectual. De asemenea, ca persoană juridică, sub urmărire penală se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Directorul unităţii nu a putut fi contactat pentru a exprima poziţie spitalului. „În data de 11.11.2011 s-a început urmărirea penală faţă de persoana juridică, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, faţă de medicul Carmen Braia, de asemenea pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi fals intelectual, precum şi faţă de asistenta medicala Ionicioiu Luminiţa Mariana, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual”, a declarat Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

În timp ce asistenta Luminiţa Ionicioiu va fi pusă în discuţie în Colegiul Asistentelor Medicale, în cazul doctoriţei Carmen Braiala Colegiul Medicilor din Gorj există deja un dosar. „Dacă Mina Minovici se pronunţă precizez că fiecare va răspunde pentru faptele sale. Colegiul Medicilor nu va face nicio excepţie faţă de absolut nici un medic dacă se constată că este vinovat cu ceva. Deocamdată noi nu am primit nimic oficial, dar atunci când vom primi vom acţiona în consecinţă”, susţine Ana Bălean, preşedinta Colegiului Medicilor Gorj.

Raluca Tulic, tânăra de doar 17 ani, internată la secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă a murit în urma administrării unei injecţii cu antibiotic.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: