Doi candidaţi pe postul de director la Muzeul Judeţean

Vasile Marinoiu, fostul director al Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu“, îşi vrea funcţia înapoi. Vineri, 14 noiembrie, Consiliul Judeţean, organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Muzeului, ocupată interimar de Dumitru Hortopan.

Două persoane vor postul de director al Muzeului: fostul director Vasile Marinoiu şi Dumitru Hortopan, actualul director. Odată cu schimbarea lui Marinoiu din funcţie, a fost declanşat conflictul între cei doi aspiranţi la postul de director. Dumitru Hortopan a stat mai mult timp în vechiul birou, chiar dacă era director, biroul „de director“ fiind încuiat, iar cheia era la Vasile Marionoiu, plecat în concediu.

Marinoiu a declarat la un moment dat că şi-a depus dosarul pentru susţinerea concursului doar pentru că a fost sfidat de noua conducere a muzeului, mai exact să-i facă în ciudă directorului interimar, Dumitru Hortopan. În luna august a acestui an, conducerea Muzeului Judeţean a fost schimbată. Marinoiu declară acum că a fost nevoit să-şi dea demisia pentru că persoane din instituţia de cultură au făcut presiuni asupra lui. De menţionat ar fi faptul că, într-un comunicat emis de Consiliul Judeţean Gorj la vremea respectivă, motivele demisiei au fost explicat prin neexploatarea celorlalte obiective aflate în patrimoniul Muzeului, a Muzeului de la Curtişoara mai exact.

Vasile Marinoiu a ocupat funcţia de director la Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu“ timp de douăzeci de ani. De precizat ar fi faptul că activitatea lui Marinoiu nu a fost vizibilă la muzeu, vizitatorii putând fi număraţi pe degete. În schimb, Dumitru Hortopan a arătat interes pentru dezvoltarea obiectivelor deţinute de muzeu, în cele trei luni de interimat, a organizat mai multe expoziţii temporare şi a achiziţionat peste 500 de obiecte vechi de zeci de ani.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: