Doi cercetători de la Bruxelles, în vizită la Cariera Roşia

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a organizat o conferințăștiințifică, subiectul fiind relansarea cărbunelui ca sursă de energie, la care au participat specialiști români în minerit și energie, precum și experți de la Bruxelles.

Cei doi invitați de la Bruxelles, Alan Haigh și Wolfgang Schneider, au prezentat detalii privind modurile în care se pot accesa fonduri de cercetare pentru cărbune și oțel. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a relansa cărbunele ca sursă de producere a energiei electrice și de a disemina informații despre noua competiție de proiecte lansată de Comisia Europeană, finanțată din fondul de cercetare pentru cărbune și oțel. ”Noi dorim să diseminăm informații despre cum se pot accesa fondurile acestui fond creat special pentru cărbune și oțel. De asemenea, reprezentanții de la Bruxelles ne vor da informații despre cum vom putea aplica noi, profesori și cercetători deopotrivă, pentru a deveni evaluatori sau consilieri în cadrul acestui fond de cercetare pentru cărbune și oțel”, spune decanul Facultății de Inginerie din cadrul UCB, Luminița Popescu. Rectorul UCB a declarat că aceste întâlniri întăresc colaborarea între mediul academic și cel industrial.  După discuțiile ce au avut loc în cadrul Facultății de Inginerie, participanții au vizitat Cariera Roșia.

PARTICIPANȚI

La seminarul de la UCB au participat reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, Universității din Petroșani, Institutului de Cercetări Metalurgice București, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Asociația Română a Cărbunelui, Institutului de Studii și Proiectări Energetice.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: