Doi consilieri liberali, puşi la punct de secretara primăriei Turcineşti

Două puncte de pe ordinea de zi au încins spiritele între doi consilieri liberali şi secretara primăriei Turcineşti. Unul dintre puncte era încetarea mandatului unui consilier local şi altul validarea mandatului altui consilier. Secretara primăriei a dat aviz negativ celor două puncte de pe ordine de zi.

Totul a început în 2009 când, consilierul local de la Consiliul din Turcineşti, Ion Berca a fost exclus din PNL de Dan Ilie Morega. „În 2009 când am fost exclus s-a făcut o ilegalitate pentru că semnătura lui Ilie Morega de excludere a mea din partid a fost scanată. Acum eu mă judec şi nu trebuia să fiu dat afară din Consiliu Local atâta timp cât instanţa nu s-a pronunţat”

Locul lui a fost luat de colegul său de partid, Constantin Stoian. Berca a apelat la instanţă pentru a i se face dreptate. După doi ani, Ion Berca vrea să revină la funcţia de consilier întrucât actuala conducere a PNL Gorj l-a primit din nou în partid.

Luni la şedinţa de consiliul local au fost două puncte pe ordinea de zi. Unul de încetare a mandatului de consilier a lui Constantin Stoian şi unul de validare a mandatului de consilier a lui Ion Berca. Secretara primăriei nu a dat aviz negativ celor două dispoziţii. „Eu am decis să nu aviz cele două dispoziţii pentru că avem un proces pe rol cu domnul Berca, iar domnului Stoian nu i s-a retras sprijinul politic şi nici nu a fost exclus din partid. Am considerat că partidul trebuie să rezolve problema că este una de ordin intern”.

Consilierii locali prezenţi la şedinţă au considerat că la mijloc sunt anumite interese ale unor partide politice.”Este prima şedinţa la care particip, unde secretara dă aviz negativ la dispoziţii. Pur şi simplu le-a tăiat din faşă. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat până acum. Sunt interese la mijloc. Până acum cei care dădeau aviz negativ era cei de la Prefectură, nicidecum secretara”, a declarat consilierul Cenuşă.

Galerie foto


Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: