Profesorii de la colegiul din Cărbuneşti cer demisia directoarei adjuncte

Profesorii sunt nemulţumiţi de atitudinea directoarei Daniela Pandia  faţă de ei şi solicită demisia acesteia. Ieri chiar şi inspectorul general Justin Paralescu a mers la Târgu-Cărbuneşti. Acesta a spus că cel mai probabil directoarea va putea fi schimbată abia în septembrie. Cadrele didactice ameninţă chiar şi cu proteste.

Tensiunile au început să apară din luna septembrie, când Daniela Pandia a venit să predea la Colegiul „Tudor Arghezi” din Cărbuneşti.  La numai trei luni, aceasta a fost numită director adjunct al unităţii de învăţământ. De atunci au început tensiunile, pentru că se pare că Daniela Pandia şi-a schimbat atitudinea faţă de colegi. „Este inadmisibil comportamentul doamnei directoare. Se laudă tot timpul că are susţinere politică, dar asta nu-i conferă dreptul să ne jignească, să ne vorbească urât, să se comporte într-un mod greu de imaginat, şi mai ales să se intereseze şi să comenteze la adresa vieţii noastre personale. Este de neconceput să vorbească cu elevii la adresa noastră şi să comenteze cu ei activitatea fiecărui cadru didactic. Noi am cerut demisia doamnei directoare. Până la venirea dumneaei lucrurile aici mergeau foarte bine”.

Protestează?

Pentru că nu au mai suportat modul în care erau tratate de noua directoare cadrele didactice au făcut numeroase memorii la Inspectoratul Şcolar cerând schimbarea Danielei Pandia din funcţia de conducere. „Dacă nu se va ajunge la nicio înţelegere cel mai probabil se va ajunge la proteste. Cadrele didactice nu cer altceva decât schimbarea directoarei adjuncte. Eu personal cred că singurul vinovat de ce se întâmplă aici este Inspectoratul Şcolar care a implicat politicul în sistemul de învăţământ”, a declarat liderul de sindicat Florentina Ponta.

Justin Paralescu a fost ieri în mijlocul cadrelor didactice şi a încercat să aplaneze conflictul. „Noi o să analizăm situaţia. Deocamdată nu se pune problema destituirii doamnei directoare. Cel mai probabil situaţia se va rezolva pe data de 15 septembrie 2011, atunci când directorii vor fi aleşi de consiliul de administraţie”, a declarat Justin Paralescu.

Directoarea adjunctă nu înţelege atitudinea colegilor. „Eu m-am purtat frumos cu colegii mei. Nu i-am jignit şi am încercat să fac lucrurile să meargă bine. Nu ştiu ce au cu mine. Mă aşteptam să comploteze împotriva mea, pentru că în ultimele săptămâni am sesizat ceva ciudat în comportamentul lor, dar nu-i înţeleg de ce au reacţionat şi au acţionat în felul acesta. Eu nu o să-mi dau demisia”, spune Daniela Pandia.

La şedinţa care a durat aproximativ cinci ore a fost şi Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti, care este de partea cadrelor didactice.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: