Doi directori se înjură şi se scuipă pentru un milion de euro

Scandal la Direcţia Agricolă între directorul Aurel Tomescu şi fostul adjunct Virgil Drăguşin. Tomescu îl acuză pe Drăguşin că a semnat o cerere prin care se aprobă accesarea unui milion de euro de către firma AVI INSTANT, lucru cu care directorul Tomescu nu era de acord, deoarece spune că fondurile sunt obţinute ilegal. A aflat de acest lucru după ce s-a întors din concediu, motiv pentru care între cei doi a avut loc o altercaţie, cu ameninţări şi înjurături.

Nefericitul eveniment s-a desfăşurat în biroul lui Virgil Drăguşin, când Aurel Tomescu a intrat ca vântul şi l-a luat la înjurături şi chiar l-a scuipat. ”Domnul director a intrat peste mine în birou şi mi-a adresat injurii, ca la final să mă scuipe chiar. Nu mi-a cerut nicio explicaţie dacă era nelămurit într-o problemă. A intrat pur şi simplu peste mine în birou. Un astfel de comportament nu se justifică”, a declarat Virgil Drăguşin.

„Fondurile pentru AVI INTANT sunt ilegale”

Firma AVI INSTANT a depus actele necesare pentru a obţine fonduri în valoare de aproape un milion de euro pe legea 150, credit agricol. Lucru cu care directorul Tomescu nu a fost de acord şi explică de ce: „AVI INSTANT lua un credit care trebuia folosit pe întreaga perioadă de producţie începând din prima zi când se cumpără puiul până se livrează. Perioada de producţie la pasăre poate fi de 45 de zile. Firma respectivă lua un credit de aproape un milion de euro astăzi, peste 10 zile îl dădea înapoi la bancă, lua credit 30% conform legii, peste 10 zile lua din nou banii ăştia şi aşa făcea de trei ori pe lună şi primea în loc de 30%, 90%. Mi se pare ilegal,” a explicat Aurel Tumescu, directorul Direcţiei Agricole.

Tomescu spune că a făcut demersuri la minister în privinţa acestei ilegalităţi şi a fost chiar felicitat într-o videoconferinţă, pentru că a fost singurul director din ţară care a avut curajul să spună acest lucru.

AVI INSTANT îl condamnă pe Tomescu

Directorul AVI INSTANT, Alboraiaşi Taha, îl condamnă pe Tomescu pentru că i-a respins actele. ”Nu sunt de acord cu ce face domnul director. Până să fie dânsul pus în funcţie eu am mai luat astfel de fonduri, dar domnul director refuză din start actele, nici nu se uită pe ele. Odată le-a semnat dânsul, o dată le-a retras. Pe mine m-au sunat de la Bucureşti să îmi spună că mi s-a acceptat dosarul, dar ultima dată nu ştiu cine a semnat. Cert este că nu am luat fondurile”, a declarat directorul AVI INSTANT.

Directorul Tomescu povesteşte că la întoarcerea din concediu a avut parte de o surpriză, actele erau semnate şi trimise la Bucureşti de Virgil Drăguşin, deşi acesta din urmă spune că nu a semnat nimic. ”Am fost chemat la Bucureşti şi mi s-a spus că am trimis două adrese contrare, una în care spun că nu sunt de acord ca aceste fonduri să fie date şi una în care sunt de acord. Atunci ministrul a hotărât să trimită la Gorj Corpul de Control”, a declarat Aurel Tomescu.

În următoarele zile Corpul de Control va decide cine a pus semnătura pe acele acte.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: