Potârcă: Anchetatorii m-au întrebat cui am dat voturile la alegeri

„M-au întrebat toţi, poliţiştii, procurorii, cui am dat voturile. Cu siguranţă sunt pesedişti care acum vor să se răzbune că am dat voturile mele lui Traian Băsescu. Nu se poate aşa ceva. Asta e implicare politică”. Acuzaţiile de-a dreptul incredibile au fost făcute de Ninel Potârcă, după a doua eliberare decisă de judecători.

Ninel Potârcă, omul de afaceri reţinut pentru 24 de ore în două dosare penale, a făcut declaraţii incredibile la ieşirea din arest. Acesta susţine că anchetatorii nu l-au întrebat numai despre evaziunea de care este acuzat, ci şi de ce a candidat la alegerile prezidenţiale şi mai ales pe cine a susţinut în al doilea tur de scrutin.

Constantin Ninel Potârcă nu a ezitat să îi acuze pe poliţişti că sunt „pesedişti”, el fiind convins că reţinerea sa succesivă timp de două zile este şi o consecinţă a candidaturii sale de anul trecut.

„M-au întrebat de ce am candidat şi le-am spus că am candidat ca independent, fără să primesc vreun ban. Cred că sunt pesedişti. Eu am dat voturile lui Traian Băsescu şi cred că e o răzbunare din partea lor. Am şi martori în acest sens. Am văzut că pun atâta accent pe problema asta. Ei cred că cei care l-au ajutat pe Traian Băsescu să ajungă la rezultate pentru a fi preşedintele României… normal că încearcă să ne dea o lecţie. Pe mine doar m-au denigrat în faţa oamenilor de afaceri şi pierd foarte mult”, a declarat Potârcă.

Părţile au făcut recurs

Constantin Ninel Potârcă şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au declarat recursuri la ambele decizii în urma cărora magistraţii au dispus anchetarea acestuia în stare de libertate. Procurorii solicită în continuare arestarea preventivă a fostului candidat la Preşedinţia României, în timp ce Potârcă doreşte să nu îi fie restricţionat dreptul de a se deplasa prin ţară, un prim recurs urmând să fie judecat azi.

Potârcă a candidat în urmă cu un an ca independent la Preşedinţia României, din partea etniei rromilor, el obţinând mai puţin de 1000 de voturi în Gorj şi circa 20.000 în întreaga ţară.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: