Mischie, achitat în dosarul cu drumurile

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost achitat de magistraţii Tribunalului Huneodara. Nicolae Mischie a fost arestat pentru cinci zile în ianuarie 2005 în dosarul în care a fost acum achitat, el declarând la acel moment că în spatele încătuşării sale s-ar afla foştii săi colegi de partid Victor Ponta şi Adrian Năstase. Fostul şef al judeţului a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Mischie a amintit că nu a avut nicio implicare în povestea cu drumurile. La acea vreme comisiile de recepţie din cadrul Consiliului Judeţean erau conduse de vicepreşedintele Ion Călinoiu, actualul preşedinte al instituţiei.

Parchetul are la dispoziţie 10 zile pentru a declara recurs la sentinţa pronunţată de magistraţii hunedoreni. Mischie mai are pe rol şi alte procese, doar în unul, cel cu arma, fiind condamnat definitiv la un an cu suspendare, orice pedeapsă definitivă pe care o primeşte de acum încolo însemnând pentru el privarea de libertate. Dosarul a fost deschis de fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, cel care la acea vreme s-a luat la trântă cu „regimul Mischie”, probele strânse nefiind însă elocvente pentru magistraţi. Omul de afaceri Relu Ştefănoiu s-a ales şi el atunci cu cătuşe la mâine pentru un alt dosar în care a fost deja găsit definitiv nevinovat, acesta fiind acuzat şi în dosarul în care Mischie a fost ieri achitat. Afaceristul din Novaci era pus la colţ acum cinci ani pentru felul în care firma lui a pietruit nişte drumuri prin judeţ, şi Ştefănoiu şi Mischie susţinând că nu există prejudicii.

La fel au stat lucrurile şi în privinţa modernizării casei Gănescu, din centrul oraşului, aflată în administrarea Consiliului Judeţean şi pentru care Mischie a trebuit să dea cu subsemnatul la anchetatori. „Din moment ce nu există prejudiciu şi nu am nicio implicare eu consider că întreg procesul este o nebunie. Eu le-am spus de la început că nu voi lăsa lucrurile aşa pentru că ştiu că nu am nicio vină. Este aberaţia secolului ca să se constituite parte civilă Consiliul Judeţean. Eu nu am fost la recepţii, nu am fost în nicio comisie, nu am semnat pe niciunde, altcineva s-a ocupat de lucrurile acestea, şi acum să mă acuze pe mine de lucruri pe care nu le-am făcut”, declara ieri Mischie, după ce a aflat sentinţa, declaraţii asemănătoare fiind făcute şi înainte.

                  

Dosar de 120 de volume

          Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au fost cei care au decis acum achitarea fostului şef al Consiliului Judeţean Gorj, procesul ajungând pe masa lor după ce Mischie a cerut strămutarea de la Târgu Jiu. Mischie a scăpat prin sentinţa de ieri şi de achitarea unor daune de 82.653 de lei pe care Consiliul Judeţean le cerea drept despăgubiri. El era agăţat în acest dosar şi cu felul în care şi-a obţinut titlul de doctor şi avantajele materiale pe care i le-ar fi adus acest titlu academic, Mischie spunând că împotriva sa s-a căutat „orice”, doar pentru a se găsi o acuzaţie cu care să i se închidă gura, lucru care, parţial, a şi reuşit, de luni bune acesta dispărând din viaţa publică a judeţului.

„Oamenii au încercat să găsească orice era posibil împotriva mea, de asta s-au legat şi de doctoratul meu. Le-am şi spus că Iuliu Maniu, când a fost judecat, a avut un dosar de 78 de volume, al meu de la Deva are 120 de volume şi tot nu există probe în el. Nu e bine cum s-a procedat pentru că pot urma şi alţii pe drumul acesta. Mai grav consider că este alt aspect, acela că la acest dosar au muncit sute de oameni, procurori, poliţişti, judecători, experţi, toţi neavând salarii mici, ci cin alea de zeci de milioane. Statul a cheltuit ani de zile salariile cu aceşti oameni ca să ce- E o nechibzuinţă gravă, dacă tot ne văităm că nu sunt bani la buget şi iată că ne costă mult această nechibzuinţă”, spune Mischie.

         

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: