Doi poliţişti locali din Târgu Jiu, 24 de ore de arest

Doi poliţişti locali din Târgu Jiu au fost reţinuţi joi de Parchetul de pe lângă Judecătorie pentru purtare abuzivă. Este vorba de poliţiştii care acum aproape o lună au îmbrâncit un taximetrist, scena fiind surprinsă de camerele de luat vederi. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, Albert Zorzon, a precizat că instituţia nu a făcut o anchetă internă, din cauză că persoana care susţine că a fost agresată nu a depus plângere. Acesta a adăugat că imaginile nu au fost relevante în sensul acuzaţiilor aduse de taximetrist, iar rapoartele la ieşirea din tură a celor doi poliţişti au arătat că totul a fost în regulă.

Alin Marius Calotă este taximetristul care susţine că, în data de 10 iunie, a fost jignit şi bruscat de doi poliţişti locali.Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere video de la un magazin din zonă, dar a fost urmărită pe viu și de alți taximetriști aflați în parcare, inclusiv de unul în mașina căruia a fost împins Calotă. Taximetristul agresat și-a scos certificat medico-legal în care sunt consemnate leziunile pe care le are pe corp în urma altercației cu polițiștii locali şi a depus plângere, în urma căreia presupuşii agresori au fost reţinuţi ieri după-amiază. Tânărul a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale.

Iată cum a descris taximetristul scena violentă în ziua producerii acesteia. „Eu nu am rămas acolo, am plecat pe bulevard în sus, dar m-am întors apoi ca să văd dacă locul s-a eliberat. Când am revenit a sărit la mine un polițist local, care mi-a pus mâinile în gât și a zis că de ce îl înjur. A venit în sprijinul lui și un alt coleg și amândoi mi-au adus cuvinte jignitoare. M-a luat cu mâna de față, a spus că își dă hainele jos și că mă calcă el în picioare pe mine, pe motiv că l-am înjurat. Eu i-am spus că nu l-am înjurat, că altfel îmi ceream scuze”, a spus Calotă.

Poliţia locală nu a făcut anchetă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, Albert Zorzon, nu a comentat ieri reţinerea colegilor lui, pe motiv că instituţia nu a primit o informare oficială în acest sens. Zorzon a precizat că Poliţia Locală nu a făcut anchetă internă, deoarece taximetristul nu a depus plângere la această instituţie. „Legea nu ne permite să ne autosesizăm din presă”, a spus Zorzon, adăugând că a văzut imaginile, dar că acestea nu sunt relevante. „Nu rezultă de acolo că persoana a fost bătută”, a spus Zorzon. Instituţia îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia târgujianul a refuzat să se legitimeze, astfel că poliţiştii locali puteau să îl reţină şi să îl ducă la sediu. Singura măsură luată de Poliţia Locală la acea vreme a fost amendarea lui Calotă cu 500 de lei pentru injurii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu va face astăzi precizări cu privire la motivele care au dus la reţinerea celor doi poliţişti comunitari pentru 24 de ore, la aproape o lună de la producerea evenimentului.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: