Doi primari PNL cu condamnări riscă să-şi piardă mandatele

Vasile Moşoiu de la Drăguţeşti şi Ion Ianăşi de la Vladimir vor fi validaţi în funcţia de primar, deşi au condamnări definitive. Potrivit preşedintelui Biroul Electoral Judeţean, mandatele de primar vor fi validate printr-o hotărâre a Judecătoriei Târgu Jiu, urmând ca apoi Instituţia Prefectului să emită un ordin pentru anularea mandatului. La ambele primării se vor organiza noi alegeri pentru desemnarea primarilor.
Vasile Moşoiu, primarul ales de la Drăguţeşti, şi Ion Ianăşi, noul primar al comunei Vladimir, nu se vor putea bucura decât foarte puţin timp de mandatele obţinute. „Legea nu le-a interzis celor doi să candideze dacă sunt în această situaţie. Ei au candidat, se pare că au ieşit învingători, la momentul acesta nu avem rezultate finale, iar noi vom emite câte un certificat doveditor al faptului că au fost aleşi în funcţia de primar. Această validare va merge la judecătorie, iar judecătoria va emite o hotărâre prin care validează mandatul de primar. Apoi, dacă dânşii au probleme penale, se va emite un ordin de către prefect”, a declarat Ion Stănulescu, preşedintele BEJ Gorj. În cele două comune se vor desemna consiliile locale şi viceprimarii, urmând ca apoi să fie organizate alegeri parţiale pentru desemnarea primarilor. „Ordinul emis de către Instituţia Prefectului poate să fie contestat la instanţă, suspendat, anulat sau nu. În situaţia în care nu va fi anulat, atunci înseamnă că respectivii nu mai pot ocupa funcţia de primar şi se vor relua alegerile. Adică se vor face alegeri parţiale în localităţile în care au fost aleşi aceştia. Deocamdată nu se întâmplă nimic, nu vine al doilea de pe listă. Atâta timp cât aceştia au avut dreptul să candideze, e clar că şi noi trebuie să le înmânăm certificatul doveditor”, a precizat Ion Stănulescu.
CONTESTĂ
Vasile Moşoiu aşteaptă să fie validat. „Eu ştiu că am câştigat alegerile din data de 5 iunie 2016, acum aştept validarea mandatului. Am văzut că apar foarte multe speculaţii în presă, dar nu am nimic de comentat. Dacă prefectul va da un ordin de încetare, mă voi adresa instituţiilor statului, judecătorie şi tribunal, dar din câte ştiu mi s-a expirat perioada de condamnare de un an. Dacă cetăţenii din comuna Drăguţeşti au avut încredere în mine, şi le mulţumesc pe această cale, eu trebuie să-mi continui proiectele”, a declarat Vasile Moşoiu.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: