Doi străini se bat pe postul lui Pintilii

Grigoraş are două soluţii de suplinire a locului lăsat liber de Pintilii. Primul din ei e ivorian, îl cheamă Barry Kader şi, după aproape o săptămână de teste, aproape l-a convins pe Grigoraş. Al doilea e francez, vine din liga a treia din Hexagon şi are puţin timp la dispoziţie să arate ce ştie.

Francezul, pe numele său Jonathan Ribadeira, nu e acelaşi jucător pe care Grigoraş îl urmărise pe DVD-uri. Francezul de care vorbea Grigoraş a venit de la Tel Aviv dar a plecat repede din Tg-Jiu. Nu i-a plăcut se pare oraşul.

Doi pe loc, avantaj Kader

Grigoraş se tot străduie de la startul pregătirilor să găsească un jucător care să se apropie de rolul lui Pintilii. Greu de găsit având în vedere că mijlocaşul plecat la Steaua în această vară era „motorul echipei”. Grigoraş îi avea ca soluţii pe Avramescu sau Ignea dar niciunul din aceşti tineri nu pare gata de saltul la liga 1. Nistor a fost reprofilat astfel pentru primele două etape şi s-a achitat onorabil de noile sarcini. Micuţul mijlocaş e mult mai folositor însă într-un rol ofensiv iar antrenorul ştie asta. Grigoraş l-a primit în probe săptămâna trecută pe un ivorian de 26 de ani, Barry Kader. Acestea venea de la echipa norvegiană Sogndal iar, în cele 6 zile petrecute aici, a arătat unele calităţi interesante. Grigoraş e aproape convins să-l păstreze pe fostul căpitan al Coastei de Fildeş under 21, asta şi cu condiţia ca Barry să nu aibă pretenţii financiare exagerate. De ieri însă a apărut la şedinţele de pregătire şi un francez, Jonathan Ribadeira. Acesta vine din liga a treia franceză de la Red Star şi nu a jucat până acum la un nivel superior. Ribadeira va trebui să arate repede ce ştie pentru a-l convinge pe Grig să-l oprească în detrimentul lui Kader.

C.V. Barry Kader:

-26 de ani, ultima oară în Norvegia la Sogndal (2006-2012)

-1,75 metri, jucător de picior stâng, fost căpitan al Coastei de Fildeş under 21

-mijlocaşul e cotat la 250 de mii de euro

C.V. Jonathan Ribadeira:

-24 de ani, ultima oară la Red Star 93 (liga a III-a, 2009-2012)

-a mai jucat la Entente şi Nancy B, niciodată mai sus de nivelul ligii a III-a

-1,74 metri, 70 kg, jucător de picior drept

-n-are cotă pe site-ul de specialitate transfermarkt.de

108 – meciuri, 3 goluri şi 2 cartonaşe roşii a strâns Ribadeira în Franţa în liga a III-a, a IV-a dar şi în Cupa Franţei

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: