Doliu la UCB. Primul rector al universității s-a stins din viață

Profesorul Valentin Paliță, primul rector al Universității ”Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu, s-a stins din viață, joi, la vârsta de 70 de ani. Conducerea universității târgujiene regretă trecerea în neființă a fostului rector. ”Cu profundă durere și mare tristețe, Senatul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu aduce un ultim omagiu prof. univ. dr. ing. Valentin Paliță, primul rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Trecerea la cele veșnice a profesorului univ. dr. ing. Valentin Paliță lasă în inimile noastre o firească tristețe, dar și dorul nestins al reîntâlnirii în veșnicie. Prin viața și opera sa, distinsul profesor s-a dovedit a fi o personalitate marcantă a societății gorjene, pentru care a format generații de tineri. Îl vom iubi și venera mereu!”, a transmis Senatul UCB.

Valentin Paliță este orginar din comuna gorjeană Dănești. Fostul profesor este plâns și de consătenii săi. ”Vestea m-a lăsat fără grai. O strângere de inimă s-a așternut ca un giulgiu. Fiul profesorului Aurelian și a Leonorei Paliță, de astfel singurul fiu, s-a născut în Șasa, la 13 februarie 1948. Tatăl său îi dirijază pași către cele mai bune școli. Opțiunea lui a fost influențată și de perspectivele ce se deschideau Gorjului în domeniul energetic”, a transmis un localnic.

Valentin Paliță a participat la realizarea a 24 de contracte de cercetare științifică și este autorul a 20 lucrări de cercetare științifică publicate în reviste de specialitate, și al altor 5 asemenea lucrări susținute la diverse sesiuni ștințifice.

Vizualizări: 6,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: