Un nou padoc la Târgu Jiu pentru câinii comunitari

Autoritățile din Târgu Jiu fac demersuri să mute câinii fără stăpân din actualul padoc. Primăria lucrează la documentația necesară pentru ca adăpostul de câini să fie mutat în Cartierul Bârsești. În teren, lucrările vor demara abia în primăvară. Lângă padocul existent la marginea orașului, își va începe activitatea Registrul Auto Român în cel mult două luni.

Viceprimarul Aurel Popescu a transmis că noul padoc va fi construit pe strada Carierei, în Bârsești. Lucrările ar urma să înceapă abia în luna mai. „Am insistat foarte mult pe lângă colegii mei și în luna decembrie s-au făcut toate demersurile pentru dezvoltarea unui Plan Urbanistic Zonal în zona în care intenționăm să facem acest transfer al centrului canin. Sunt în lucru documentele necesare pentru elaborarea PUZ-ului. Această operațiune durează circa două luni de zile, după care se va trece la proiectarea și execuția lucrării, perioadă pentru care avem nevoie de încă două luni ca proiectare. Sperăm să se treacă la execuție începând cu luna mai a anului 2019”, a explicat Aurel Popescu.

Actualul padoc este ocupat la capacitate maximă, iar hingherii nu mai au unde să mai ducă maidanezii. Lângă actualul padoc, se lucrează de zor la noul sediu al Registrului Auto Român Gorj. Când angajații se vor muta aici, adăpostul de câini trebuie desființat. „Deja la RAR sunt lucrările pe final”, a mai spus viceprimarul.

Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: