„Domnul Ionică”, trimis în judecată pentru şantaj

Procurorii de la Târgu Cărbuneşti au finalizat cercetările în dosarul de şantaj ce-l priveşte pe Ion Bucloiu, bărbatul arestat preventiv luna trecută pentru că cerea bani, în special, de la pădurari din zona Săuleşti. Din documentul ajuns acum pe masa judecătorilor reies fapte care numai favorabile nu-i sunt inculpatului, asta deşi, în faţa magistraţilor, acesta a considerat că acuzaţiile ce-i sunt aduse sunt „o vrăjeală” menită să-i închidă gura şi a opri controalele pe care le ceruse la adresa pădurarilor.

 „Doar atâta putea să zîcă, bă Ionică, hai bă ne întâlnim, uite, tu, tu cam pleci de acasă! Hai ne-ntâlnim la Cărbuneşti sau la Tg Jiu sau dacă nu la Ţicleni, în Gorju’ acesta, unde vrea p..a ta, mă bem o cafea, bem un suc si stăm de vorba ca oamenii, nu…” – acesta este doar un fragment din convorbirile telefonice ce se regăsesc în dosarul inculpatului Ion Bucloiu.

Telefonul acestuia a fost interceptat de autorităţi începând cu data de 5 februarie, ora 17.00. Unul dintre pădurari s-a decis atunci să depună plângere împotriva celui care-i cerea bani pentru a nu-l mai reclama superiorilor, iar după scurt timp anchetatorii s-au convins că „Ionică”, văr cu renumitul ţepar Constantin Bucloiu, nu are prea multe reţineri în a-i pune la punct pe angajaţii Ocolului Silvic de la Târgu Cărbuneşti. Vecini de-ai săi din Săuleşti, Bucloiu le spunea pădurarilor că ştie unde sunt nereguli în pădurile aflate în responsabilitatea acestora şi, ca urmare, ştie şi unde să-i ducă pe cei ce vor veni în control la solicitarea sa. „Astfel în convorbirea purtată între inculpat şi partea vătămată V.I. (N.) la data 12.02.2013 orele 15,00, inculpatul asigură pe partea vătămată, că la el nu va veni controlul după care îi indică acestuia zona în care va acţiona, dar şi faptul că totul depinde de el ( „..şi unde vrea p....a lu’ Domnu Bucloiu acolo ne ducem...nu luăm pădurea în lung şi-n lat...ai înţeles?).Totodată, nemulţumit de lipsa de reacţie a celorlalţi pădurari, Bucloiu afirma , <<au avut timp să-şi clătească creierii... au crezut că Bucloiu este prost? Dacă i-o ierta să dea Dumnezeu să iese sângele din mine...>>", precizează anchetatorii în rechizitoriu.

Pădurari cu creierul „clătit”

Dorinţa lui Bucloiu în privinţa pădurarilor pe care-i şantaja şi a creierului „clătit” al acestora pare să se fi îndeplinit, dar nu în sensul dorit de acesta. Până la urmă, oamenii în verde şi-au făcut curaj şi au mers la organele de anchetă ale statului, Direcţia Generală Anticorupţie de la Gorj intrând pe fir. Rând pe rând, Ion Vătuiu, Marian Andreescu, Dumitru Petrescu şi Claudiu Ion Dicu au depus plângeri prin care îl reclamau pe Bucloiu, ceea ce l-a şi supărat foarte rău pe cel care acum are calitatea de inculpat. <<„Au îmbârligat treburile, nu au venit să stea de vorbă cu mine " după care acesta începe din nou să ameninţe la adresa pârtii vătămate D. C. cu efectuarea unor controale riguroase „de nu-i fac ăstuia un control la sânge..să te… ce-i în gura lu Bucloiu”>>, se mai arată în rechizitoriul anchetatorilor.

După ce a luat bani de la Vătuiu, de exemplu, Bucloiu îşi schimbă atitudinea faţă de acesta şi începe să-i „critice” doar pe ceilalţi pădurari. <<„pentru mine ai fost un om popular clar, şi cu asta am terminat", iar ca răspuns la afirmaţia lui V. I. care sugera că ceilalţi pădurari ar fi trebuit sa îl servească pe inculpat („dă-i şi lui ce i-ai da acolo”), Bucloiu continuă „Nu de servit, mă.  Io când ţ-am spus bă hai sa mergem că… a ... n-am şi eu lemne, dă-i lu’ domnu Ion, marcă şi mergem, nu s-a pus problema, mă înţelegi?”>>,mai spun anchetatorii.

Prezumţia de nevinovăţie

În cele din urmă, anchetatorii au reuşit să organizeze nu unul, ci mai multe flagrante, în care „domnul Ion” e înregistrat audio şi video luând bani de la pădurari, după care o înmuia cu controalele cerute la adresa acestora. Bucloiu a fost, astfel, arestat preventiv, ajungând acum să se bucure de prezumţia de nevinovăţie, el nerecunoscând niciuna din acuzaţiile ce-i sunt aduse. Pădurarii îşi cer însă banii înapoi, până la 1000 de lei de persoană, sume cu care au „cotizat” din vara anului trecut şi până acum. Inculpatul, în schimb, are un cazier bogat pentru fapte similare comise în perioada 2003-2006. Cea mai mare dintre pedepse, de 2 ani, a trecut deja de perioada de reabilitare, în cazierul lui Bucloiu regăsindu-se condamnări pentru mai multe infracţiuni de ameninţare şi lovire, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, pentru infracţiuni contra patrimoniului (furt calificat), pentru infracţiuni de fals, precum şi pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei…

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: