Microbuz şcolar nou pentru elevii din Bustuchin

Elevii comunei Bustuchin nu mai sunt nevoiţi să se trezească dimineaţa la ora 05.00 pentru a putea ajunge la şcoală. Începând cu acest an şcolar, cei aproximativ 750 de elevi şi preşcolari din comuna Bustuchin vor avea la dispoziţie un al doilea microbuz şcolar.

Primăria Bustuchin se numără printre unităţile administrativ-teritoriale care au primit microbuze şcolare din partea Ministerului Învăţământului. „Am primit un microbuz şcolar nou, cu 18 locuri, l-am înmatriculat, iar zilele acestea îi vom lua licenţa. De aproximativ trei ani aşteptam acest microbuz pentru că ne descurcam foarte greu cu un singur mijloc de transport al elevilor”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Edilul local spune că foarte mulţi copii erau nevoiţi să se trezească cu noaptea în cap pentru a ajunge la şcoală. „Avem 740 de elevi care fac naveta pe raza întregii comune. De la aproximativ 15 kilometri, de la Valea Pojarului, aducem la şcoala din centrul comunei Bustuchin un număr de 40 de elevi. Neavând decât un singur microbuz şcolar, copiii se trezeau la ora 05.00 pentru a ajunge la şcoală. Microbuzul neavând decât 18 locuri trebuia să facem câte două transporturi pentru a ne încadra în program”, a mai precizat primarul Ciocea.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: