Donaţiile din Germania au ajuns la Spitalul din Târgu Jiu

Un convoi de camioane pline cu donaţii din Germania a ajuns vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgu Jiu. Este vorba de paturi, noptiere şi lămpi chirurgicale care provin de la o clinică din Frankfurt. Bunurile urmează a fi distribuite la toate cele trei unităţi din cadrul spitalului, acolo unde se înregistrează lipsuri în ceea ce priveşte utilarea secţiilor.  

Nu mai puţin de trei tiruri cu aparatură medicală au ajuns vineri dimineaţă la spitalul din Târgu Jiu. Acestea au străbătut un drum lung, venind din Germania cu o încărcătură grea. Este vorba de 110 paturi, 100 de noptiere, 2 lămpi pentru sălile de operaţie şi alte aparate şi materiale sanitare. Organizaţia „Kliniken Helfen” din Frankfurt este cea care a făcut această donaţie, bunurile provenind de la un spital care s-a mutat. Conducerea spitalului s-a arătat încântată de noile achiziţii. “Sunt lucruri aproape noi, au o vechime maximă de un an şi jumătate. Multe dintre aceste donaţii încă mai au etichetele. Nu putem considera că sunt lucruri ieşite din uz, sub nicio formă. Au făcut acest lucru din dorinţa de ajuta un spital mai mic, un spital care are probleme de subfinanţare”, a declarat Tiberiu Tătaru, şeful SJU Târgu Jiu.  

Convoiul de ajutoare umanitare a fost însoţit de preşedinta organizaţiei, Monik Dabientz, care a vizitat ulterior toate secţiile spitalului. La prezentarea donaţiilor a asistat şi prefectul de Gorj, Alin Văcaru, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu. Prezenţi au fost şi gorjeanul Cristi Tudor şi mehedinţeanul Luigi Brânduşescu, cei care au reuşit să atragă această donaţie pentru spitalul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: