Dorina Jianu, reangajată director la SNLO

Dorina Jianu a fost reangajată pe funcţia de director financiar-contabil în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Acesta a revenit ieri la muncă. Conducerea Societăţii susţine că va fi respectată decizia Curţii de Apel Craiova, iar Dorina Jianu îşi va primi nu doar funcţia, ci şi drepturile salariale cuvenite pe perioada suspendării, respectiv 10 salarii.

Dorina Jianu este de ieri din nou angajată a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Ea a revenit pe funcţia de director financiar-contabil. „Dorina Jianu a fost reangajată pe postul pe care l-a ocupat şi în 2009, de director financiar-contabil, până se va lua o decizie în privinţa ei. Se vor respecta hotărârile judecătoreşti pe care le-a obţinut, i se vor acorda drepturile salariale pe perioada cât a fost suspendată. Nu s-a stabilit încă despre ce sumă este vorba, se va calcula în perioada următoare, oricum a fost suspendată zece luni“, a precizat  Constantin Lăzăroiu, director resurse umane în cadrul SNLO Gorj.

Dorina Jianu a fost demisă prima dată în ianuarie 2009, când Direcţia Financiar - Contabilă din cadrul SNLO s-a desfiinţat şi odată cu ea şi postul pe care aceasta îl ocupa, respectiv de director financiar-contabil. I s-a oferit la acea vreme un post de economist în cadrul instituţiei, însă aceasta a refuzat şi a contestat în instanţă decizia Consiliului de Administraţie. Tribunalul Gorj i-a dat câştig de cauză. Astfel, ea a fost reangajată în cadrul instituţiei însă pe funcţia de consilier juridic la BAVA Rovinari. Nu a fost de acord cu această funcţie şi a stat acasă un an, timp în care a fost plătită. A apelat şi la Curtea de Apel Craiova pentru a recâştiga postul de director-financiar contabil şi a câştigat procesul, motiv pentru care SNLO a fost obligată să o reangajeze pentru a doua oară.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: