Dosar penal în cazul vandalizării sediului sindicatului de la Peşteana

Sindicaliştii din cadrul Sindicatului Liber "Minerul" Peşteana acuză administraţia CE Oltenia, pe şeful Carierei Peşteana, dar şi pe reprezentanţii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) că au vandalizat sediul social al sindicatului de la depozitul de cărbune Cocoreni. Liderul de sindicat Dumitru Pârvulescu spune că uşa biroului a fost spartă de către şeful carierei şi câţiva membri SMEO, fără niciun drept. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi distrugere.

Preşedintele Sindicatului Liber "Minerul" Peşteana, Dumitru Pârvulescu, a anunţat vineri că sediul social de la depozitul de cărbune Cocoreni a fost vandalizat. Conform sindicalistului, directorul carierei Peşteana, Mihai Mariescu, împreună cu reprezentanţi ai Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) ar fi spart uşa după care au sigilat camera, aplicând ştampila CE Oltenia, dar şi pe cea a SMEO. Pârvulescu spune că deţine documente doveditoare prin care atestă faptul că sindicatul pe care îl conduce ocupă legal acel spaţiu şi că nu exista niciun motiv ca administraţia complexului să-l lase fără acest sediu al sindicatului de care aparţin circa 500 de membri de sindicat. "Directorul de la Peşteana s-a dus împreună cu cei de la SMEO şi au spart uşa la sediul sindicatului de la depozitul Cocoreni. Am anunţat poliţia de la Plopşoru. Acolo avem sediu social conform hotărârii judecătoreşti. Ciurel crede că 50 este mai mare decât 450, de poate acorda sediul către SMEO. Probabil a făcut Căldăruşe presiune la Ciurel, care i-a dat dispoziţie directorului să spargă uşa. SMEO ar trebui să aibă sediul la Rovinari. Conform contractului, SMEO nu avea dreptul la sediu la Peşteana", a declarat Pârvulescu.

Sindicalistul crede că totul are legătură cu protestele din ultima perioadă, dar şi cu faptul că cei de la SMEO vor sediul lor de la depozitul Cocoreni. În respectivul birou existau atât documente, cât şi bani, conform spuselor lui Pârvulescu.

Bălăceanu: Cei vinovaţi să plătească

Şeful Departamentului Rovinari al SMEO, Gabriel Bălăceanu, a spus că nu cunoaşte ce s-a întâmplat la sediul social al Sindicatului Liber "Minerul" Peşteana de la depozitul Cocoreni însă s-a arătat revoltat de modul în care s-a procedat. Bălăceanu a spus că cei vinovaţi ar trebui să plătească. „Nu cred că au fost de la SMEO. Dar dacă s-a întâmplat aşa ceva e lipsă de civilizaţie. Dacă au dovezi să cheme organele abilitate să cerceteze, să ia amprente, iar cei vinovaţi să plătească. Aşa mi se pare corect. E o tâmpenie, am ajuns să ne dăm în cap? E o mizerie. Nu aşa se rezolvă problemele. Să ajungem sindicatele să ne dăm în cap pe chestii de acestea”, a declarat Gabriel Bălăceanu, lider SMEO.

DOSAR PENAL

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, în acest caz a fost deschis un dosar penal. “Se fac cercetări cu privire la faptele de abuz în serviciu şi distrugere. Vom continua cercetările în acest caz”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: