Dosar penal pentru directorul şcolii din Jupâneşti

Cristian Diaconescu, directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Jupâneşti, s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Diaconescu a fost cercetat de poliţişti după ce o profesoară l-a acuzat că şi-ar fi însuşit sumele de bani aferente unor hotărâri judecătoreşti câştigate de ea în instanţă. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj au precizat ieri că dosarul directorului de şcoală este în cercetare la un procuror de la Parchetul Judeţean.

Dosar penal pentru abuz în serviciu. Cu asta s-a ales directorul şcolii din Jupâneşti, Cristian Diaconescu, după ce a fost acuzat de Ilona Tiţa, o profesoară de limba română, că şi-ar fi însuşit aproape 7.000 de lei, bani ce provin din hotărârile judecătoreşti câştigate de ea în instanţă în urmă cu trei ani. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la Târgu Cărbuneşti, pe numele directorului Cristian Diaconescu s-a întocmit dosar penal. „În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Dosarul este în prezent în supravegherea unui procuror care continuă cercetările”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cert este că directorul Diaconescu i-a şi înapoiat profesoarei suma de 5.500 lei după ce a recunoscut în faţa poliţiştilor că banii s-au aflat pe cardul lui. Ilona Tiţa, în prezent profesor de limba română la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia, a precizat că mai are de recuperat şi alte sume de bani de la director respectiv 150 lei banii pe cărţi, 1.000 lei banii pe concediu şi 67 de euro, o diferenţă tot de la cărţi. Ilona Tiţa le-a povestit poliţiştilor că directorul a profitat de faptul că ea nu a mai predat la şcoala din Jupâneşti şi a amânat-o în nenumărate rânduri cu banii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu a luat poziţie nici în acest caz, purtătorul de cuvânt Georgeta Popescu declarând ieri că instituţia nu se poate pronunţa până când nu se încheie cercetările procurorilor. „Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu se poate pronunţa până nu se încheie cercetările în acest dosar”, a fost răspunsul reprezentanţilor ISJ Gorj. Prin urmare, Cristian Diaconescu rămâne în continuare directorul şcolii din Jupâneşti.

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: