Pedeapsă finală pentru Camelia Costoiu!

Sora fostului viceprimar de la Prigoria, Angel Costoiu, dat în urmărire internațională alături de soția sa pentru fraude cu fonduri de la buget, a fost condamnată la închisoare cu executare, pedeapsa fiind de data aceasta una finală și definitivă. Camelia Costoiu a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la șase ani și jumătate de pușcărie, după ce, la Tribunalul Gorj, primise doar cinci ani. Magistrații din Bănie au contopit pedepsele pentru fiecare dintre acuzațiile formulate la adresa lui Costoiu și, la final, au obținut o condamnare mai mare pentru aceasta, femeia fiind după gratii încă din vara anului trecut, când a fost prinsă și extrădată din Italia, ea având în cazier și alte condamnări anterioare.

Judecătorii au stabilit că gorjeanca trebuie să despăgubească AJOFM Gorj cu banii încasați ilegal drept subvenții pentru locuri de muncă pe care le-a înființat doar pe hârtie. Este vorba de suma totală de 1.112.251 lei, dintre care 1.036.773 lei către partea civilă AJOFM Gorj, iar suma de 75.478 lei către partea civilă AJPS Gorj, cu titlu de despăgubiri civile, cu dobânda şi penalităţile aferente.

Pedeapsa decisă în cazul Cameliei Costoiu este mai mare decât cea stabilită de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fratele acesteia, Angel Costoiu, fost viceprimar la Prigoria, și soția acestuia, Maria Claudia Costoiu. Amândoi sunt dați în urmărire internațională după ce, la fel, au luat subvenții de la stat pentru locuri de muncă înființate doar pe hârtie, în toamna anului trecut primindu-și și ei pedepsele finale, unele mai mici decât cele decise inițial la Târgu Jiu. Trei ani și două luni, respectiv, patru ani și jumătate, au decis magistrații de la instanța supremă pentru cei doi soți, ei fiind obligați să restituie și banii încasați ilegal, asta dacă polițiștii le vor da vreodată de urmă și vor reuși să îi aresteze. „Obligă în solidar inculpaţii, fiecare inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente, respectiv Costoiu Angel cu SC Gesycons Company SRL şi Costoiu Maria Angela cu SC Razmora Star SRL, la plata sumei de 792.949 lei (170.373 lei către AJPS Gorj şi 622.576 lei către AJOFM Gorj) cu titlu de despăgubiri civile, cu dobânda şi penalităţile aferente până la data plăţii efective către părţile civile”, au decis magistraţii.

Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: