Dosarul Buldotanc II, în pronunţare. Ce riscă Surupăceanu şi Cristea!

Curtea de Apel Craiova se va pronunţa pe 10 februarie în dosarul de corupţie în care sunt judecaţi fostul deputat PSD Gorj -Mugurel Surupăceanu, fostul director al Complexului Energetic Turceni - Dumitru Cristea, dar şi Silvică Boiangiu, Ioan Viorel Vasile - foşti directori în complex, precum şi Sorin Buşan - fost administrator la firma Voron Trans.

În primă instanţă, la Tribunalul Gorj, Surupăceanu a fost condamnat la şapte ani cu executare, iar Cristea la şase ani cu executare, la fel şi Buşan. Boiangiu şi Vasile au primit condamnări cu suspendare la tribunal.

Potrivit DNA, "În cursul anului 2007, inculpatul Surupăceanu Mugurel, deţinând controlul asupra societăţii comerciale Voron Trans S.R.L. prin intermediul inculpatului Buşan Sorin impus ca administrator, a realizat o înţelegere cu inculpatul Cristea Dumitru (cei doi aflându-se în bune relaţii de mai mulţi ani)pentru vânzarea, prin această societate, a unui utilaj terasier multifuncţional (tractor forestier) către S.C. Complexul Energetic Turceni S.A. Suma de 836.570 lei pe care complexul energetic a plătit-o la final pentru cumpărarea acestui utilaj a fost de patru ori mai mare decât preţul de import, inclusiv taxele şi comisioanele".

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: