Dosarul "Mafia Cărbunelui"- comunicat DGA

În completarea comunicatului din data de 03.09.2015 privind sustragerea unor cantități însemnate de cărbune din instalațiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia, facem următoarele precizări:

În urma activităților procedurale desfășurate la data de 03.09.2015, au fost identificate și ridicate înscrisuri care probează activitatea infracțională a suspecților, precum și mai multe cantități de cărbune sustrase din instalațiile de transport ale Societății Complexul Energetic Oltenia SA.

Astfel, în data de 03.09.2015, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.747.000 lei.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea unui număr de 8 inculpați cercetați pentru luare de mită în formă continuată, 4 dintre aceștia având calitatea de agenți de poliție.

Totodată, a fost dispusă măsura controlului judiciar față de un număr total de 14 inculpați dintre care 8 agenți de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și alte 6 persoane, fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și dare de mită.

În fapt, în anul 2013, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Gorj au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de către agenți de poliție din cadrul IPJ Gorj constând în aceea că, în schimbul nedispunerii măsurilor legale față de persoane implicate în sustragerea unor cantități de cărbune din instalațiile de transport ale Societății Complexul Energetic Oltenia SA, primeau sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei.

Datorită complexității cauzei penale ca urmare a desfășurării activității infracționale pe rază mai multor județe (Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat cauza în vederea continuării cercetărilor, dispunând totodată delegarea lucrătorilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție în vederea efectuării mai multor activități de urmărire penală.

Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI), Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române și Serviciului Român de Informații.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: