Dosarul medicului Diţescu, trimis la Craiova

Doctorul Sanda Mischie a refuzat să semneze decizia completului de judecată din cadrul Comisiei de Disciplină, prin care s-a stabilit sancţionarea cu avertisment a medicului ginecolog  Damian Diţescu. Comisia de disciplină a menţinut în cazul medicului de la Spitalul din Novaci, acuzat de malpraxis, aceeaşi sancţiune cu cea propusă de Colegiul Medicilor. Preşedinta Comisiei de Disciplină spune că nu a semnat încă această decizie de sancţionare deoarece doreşte ca la dosar să existe şi părerea unui medic ierarhic superior. Atât dosarul medicului de la Novaci, cât şi cel al medicului ginecolog din Târgu –Cărbuneşti vor fi trimise la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Completul de judecată din cadrul Comisiei de Disciplină a decis sancţionarea cu avertisment a medicului ginecolog Damian Diţescu. Decizia, care nu s-a schimbat cu nimic faţă de cea stabilită de Colegiul Medicilor, nu a fost încă semnată de preşedinta Comisiei de Disciplină, Sanda Mischie, deoarece aceasta doreşte ca la dosar să aibă şi opinia pertinentă a unui medic specialist în domeniul obstretică- ginecologie, ierarhic superior din punct de vedere profesional celor din Gorj. “Dosarul de la Novaci a fost analizat în şedinţa de joi şi i s-a dat sancţiunea, este aceeaşi, se păstrează avertisment ca şi la Comisia de Jurisdicţie. Aceeaşi sancţiune o menţine şi completul de la Comisia de Disciplină, dar eu nu am semnat decizia, nu este definitivă pentru că doresc ca în acest dosar şi în celălalt să am opinia unui medic cu grade profesionale superioare celor de la Gorj”, spune Sanda Mischie, preşedinta Comisiei de Disciplină. Aşa că atât dosarul de la Novaci, cât şi cel de la Târgu Cărbuneşti, în care medicii ginecologi sunt acuzaţi de moartea bebeluşilor, vor fi trimise la Spitalul Clinic Judeţean din Craiova, unde vor fi analizate de profesorul Nicolae Cernea, şeful Secţiei Obstretică-Ginecologie. „Este domnul profesor universitar de la Clinica de Obstretică de la Spitalul Clinic din Craiova, care este ierarhic şi din punct de vedere instituţional. Am înaintat o adresă cu rugămintea de a ne da opinia dumnealui cât mai repede posibil. „Pentru ambele am trimis adresă la Craiova pentru a se studia şi pentru a ni se spune o opinie pertinentă”, mai menţionează Sanda Mischie.

CONTESTAŢIE

Violeta Cândea, al cărei bebeluş a murit la naştere este nemulţumită de sancţiunea avertisment, cu care cei din Comisia de Disciplină vor să îl pedepsească pe medicul Diţescu. Aceasta spune că va contesta această decizie la Bucureşti pentru că în Gorj toţi sunt ca fraţii.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: