Dosarul penal al primarului Moşoiu, în pronunţare

Primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, va afla miercuri o primă sentinţă în dosarul în care a fost judecat pentru conflict de interese. Judecătoria Târgu Jiu stabilise iniţial ziua de 19 septembrie pentru pronunţare, dar judecătorii au amânat-o până miercuri, 24 septembrie. Dosarul se referă la faptul că primarul a vândut, prin intermediari, un teren primăriei, pentru amplasarea staţiei de apă, încasând suma de 22.000 de euro.

Fapta pentru care primarul a fost judecat în 2014 s-a petrecut în 2008. Atunci, Vasile Moşoiu i-a vândut 3.700 mp teren unui localnic din Drăguţeşti, Alexandru Croce, pentru suma de 29.600 euro. Trei zile mai târziu, Croce vinde terenul primăriei pentru doar 22.000 de euro, pierzând astfel 7.600 de euro. Anchetatorii au considerat că Alexandru Croce a fost introdus în circuit doar pentru a masca faptul că primăria a cumpărat un teren de la primar.

Terenul a fost destinat amplasării staţiei de epurare a apei menajere din localitate. Dosarul penal a ajuns pe masa judecătorilor în aprilie 2014 şi a fost soluţionat în doar patru termene.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: