Dossey va fi înmormântat în România

Ibrahim Dossey va fi înmormântat azi în oraşul unde locuieşte soţia sa şi familia acesteia, la Hârşova. Plecat mereu de acasă pentru a juca la echipele la care a activat, Dossey mergea rar la Hârşova dar oricum mai des decât în Ghana, şi considera mereu că pentru el „acasă” e în România. Aflat de aproximativ zece ani în România, Dossey se considera român în discuţiile cu ceilalţi străini, el având şi avantajul că era căsătorit cu o româncă şi vorbea aproape perfect limba română. Pentru că se ataşase atât de mult de România şi îşi vedea viitorul doar aici, soţia sa Ioana a luat decizia de a-l înmormânta la Hârşova.

La înmormântarea fostului fotbalist al clubului Pandurii, decedat luni noaptea la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti în urma unui stop cardiac, va participa şi o delegaţie a clubului Pandurii Târgu Jiu. Conducerea clubului Pandurii a anunţat că regretă stingerea din viaţă a lui Dossey şi este alături de familia acestuia achitând cheltuielile de înmormântare. Soţia ghanezului va fi ajutată pentru înmormântare de către comunitatea musulmană pentru a îndeplini datina religiei lui Ibrahim Dossey, al cărui trup neînsufleţit a fost dus ieri în oraşul unde va fi înhumat

Ioana Dossey: „A murit cu zile!”

În vârstă de 36 de ani, fostul goalkeeper al echipelor FC Braşov, Rapid şi Pandurii s-a stins din viaţă luni noaptea din cauza unui stop cardio-respirator. Acesta a stat în comă aproape trei luni, după ce, pe 13 septembrie, a fost victima unui accident rutier în apropiere de Breaza. Soţia ghanezului, Ioana Dossey, a declarat ieri presei că Ibrahim trebuia mutat de la spitalul Universitar pentru a face recuperarea imediat după ce a ieşit din comă, apreciind că acesta a murit şi din cauza indiferenţei: „A murit cu zile! Când l-am mutat luni de la Universitar era cu ochii daţi peste cap şi aproape mort. De două zile eram terminată pentru că vedeam că aparatele indică o stare din ce în ce mai proastă, dar asistentele şi doctorii îmi spuneau că e bine. Trebuia mutat imediat ce a ieşit din comă şi începuse să-şi mişte mâinile şi picioarele, nu acum, în al 12-lea ceas. Doctorii mi-au spus acum că ştiau că va muri, dar m-au lăsat să sper, pentru mine şi pentru fetiţă.”

„L-aş fi vrut şi aşa, legumă... să-l îngrijesc”

Soţia lui Ibrahim a încercat să grăbească transferul acestuia la un alt spital pentru recuperare dar spune că nu a fost ajutată suficient şi acuză birocraţia din sistemul medical de întârzierea mutării: ”A trebuit să cer aprobări peste aprobări, dosare peste dosare şi el s-a stins uşor-uşor într-un spital care nu mai avea ce să-i facă. Am umblat pe la ministere şi pe unde am putut, dar n-am primit ajutor la momentul potrivit.” Ioana spune că aflase deja care va fi viitorul lui Ibrahim în cazul în care trecea peste această fază dar se resemnase deja cu ideea de a-l avea pur şi simplu în viaţă chiar dacă urma să fie „o legumă” cum spun medicii: „Doctorii ziceau că dacă ar fi scăpat, ar fi fost oricum o legumă. L-aş fi vrut şi aşa, legumă... să-l îngrijesc. Pentru mine era suficient. Acum e târziu pentru tot”. Alături de Marius Lăcătuş, fostul antrenor al lui Dossey la FC Braşov, dar şi de alţi oameni din fotbalul românesc, Ioana începuse să strângă bani pentru ca Ibrahim să continue tratamentul în Austria. Din păcate, deşi banii s-au strâns în cea mai mare parte, a fost prea târziu pentru Dossey.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: