Dotări noi la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost dotat cu aparatură medicală de circa 500 de mii de lei. Secţia de Chirurgie 1 a primit un gastrocolonoscop, pentru efectuarea de investigaţii de gastroscopie şi colonoscopie.

Aparatul beneficiază de aplicarea celor mai noi inovaţii în tehnologia digitală. „Acest echipament uşurează munca medicilor chirurgi întrucât cu ajutorul lui se vizualizează tractul digestiv, iar diagnosticele care se vor pune vor fi mult mai exacte, putându-se confirma sau infirma suspiciunea existenţei anumitor maladii ascunse ale tractului digestiv - tumori digestive atât pe esofag, cât şi în stomac, tumori ale colonului. Se pot efectua prelevări de biopsii şi se pot rezeca polipii ce pot apare pe colon”, a anunţat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Valoarea investiţiei se ridică la 413 mii lei.

Şi Secţia ORL a fost dotată cu aparatură ultramodernă. Este vorba despre un audiometru de înaltă performanţă cu cabină fonoizolantă, în valoare de 76 de mii de lei. Testul auditiv - audiometria face parte din examinarea urechii şi evaluează capacitatea unei persoane de a auzi. „Cabina de audiometrie pe care spitalul o deţine oferă un grad ridicat de confort pentru pacient, prin ventilaţia integrată, panou de control ce transmite datele la audiometru şi o izolaţie de excepţie ce oferă acurateţe datelor”, a mai precizat Capotă.

Finanţarea a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii.

Galerie foto


Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: